Museum Het Schip met workshops op het Ambacht in Beeld Festival

In het weekend van 24 en 25 september steekt Museum Het Schip tijdelijk het IJ over om deel te nemen aan het Ambacht in Beeld Festival in de NDSM-loods. Kom je ook?

De expressionistische kunstenaars van de Amsterdamse Schoolstijl waren echte alleskunners. Naast prachtige architectuur, meubels en gebruiksvoorwerpen, hielden velen zich ook bezig met typografie en grafische vormgeving. Tijdens dit weekend kruip je even in hun huid, laat je je inspireren door de Amsterdamse Schoolstijl en maak je met gutsjes en de drukpers je eigen kunstwerk.

Kinderen onder de acht jaar kunnen met veilig materiaal aan de slag om snijgevaar te beperken. Verspreid over het weekend vinden zes workshops plaats. De minimale leeftijd voor de workshops is 6 jaar. Museum Het Schip is dit weekend gewoon geopend.Meer workshops voor kinderen

Tijdens de workshops van Museum Het Schip maak je kennis met de ambachten van de Amsterdamse School. Dat doe je niet alleen door te luisteren, maar ook door zelf te doen! Ga in de weer met linosnedes, maak je eigen wayangpop of bak zelf een Amsterdamse School-tegel. Alle workshops zijn te boeken voor individuele bezoekers, groepen en educatoren.


 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 newsletter icon    

Wil je meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes, acties en activiteiten in je mailbox.