Museum Het Schip op longlist VriendenLoterij Museumprijs 2022

Amsterdamse School Museum Het Schip is één van de acht Nederlandse musea die zijn genomineerd voor de VriendenLoterij Museumprijs 2022. De jury van de Museumprijs, een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij in samenwerking met de Museumvereniging, reist de komende weken het land door om uit deze acht genomineerden tot een shortlist van drie musea te komen. Naast Museum Het Schip zijn Het Scheepvaartmuseum, Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers, het Bonnefantenmuseum, het Limburgs Museum, het Dordrechts Museum, het Centraal Museum en het Stadsmuseum Harderwijk genomineerd voor de prijs. 

Thema 2022: beste buur

Dit jaar is het thema beste buur! Een museum functioneert op verschillende manieren als buurtgenoot: richting de omwonenden, richting de collega-instellingen in de buurt, richting instellingen en bedrijven en richting de lokale overheid. Een museum heeft een sociale positie in de directe omgeving, een museum verbindt!

VriendenLoterij Museumprijs

De prijs van € 100.000 wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterijOmdat het publiek de laatste stem heeft, maakt elk museum kans om te winnen.