Nieuwsbrief februari

 
 
 
 

Nieuwsbrief Februari 2019

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Nog twee maanden kunt u de expositie Gaudí en de Amsterdamse School bezoeken.Daarna komen echter ook weer interessante exposities. In onze volgende nieuwsbrief meer hierover. Een tipje van de sluier over de eerstvolgende expositie. Het gaat over gezondheid, diamantbewerkers en Hilversum.

Drupsteen100

Lezing  8 maart

Op Internationale Vrouwendag wordt bij Museum Het Schip een lezing gehouden over vrouwen in de architectuur.

Lees verder »
Steeg100

De Amsterdamse Volkshuisvesting

Op de website van de Gemeente Amsterdam kunt u een interessant artikel over de Amsterdamse volkshuisvesting lezen.

Lees verder »
Gaudi100

Reis naar Gaudí in Catalonië

Het cultureel reisbureau Ardanza organiseert een reis langs de bouwwerken van Gaudí in Catalonië. Een reis langs zowel de bekende als de meer onbekende bouwwerken.

Lees verder »
 Krul100

De Amsterdamse krul

Sinds afgelopen zomer zijn de openbare 'plaskrullen' in de stad een punt van discussie; ze zouden enkel geschikt zijn voor mannen, en niet voor vrouwen. Hoe ontwierp Amsterdamse School kunstenaar Joan van der Meij zijn beroemde urinoir? Een radioverslag.

Luister verder »
 Jerukerk100

Tip: wandeling Mercatorpleinbuurt

De Mercatorpleinbuurt is een van de mooiste buurten van Amsterdam. Hier hebben beroemde architecten als Berlage, Wijdeveld, Rutgers, Staal, Kruijswijk en Van der Meij gebouwd. Een rondwandeling inclusief bezoek aan de Jeruzalemkerk.

Lees verder »
 Mozaïeken75

Workshop mozaïeken

Geïnspireerd op de kunstwerken van Gaudí in Barcelona is er een workshop om uw eigen kunstwerk van mozaïek te maken.

Lees verder »
KCO100

Concertgebouworkest

Was u erbij of hebt u het gemist? Lees hier een verslag van de ode aan de Amsterdamse School en Gaudí door het concertgebouworkest.

Lees verder »
Uithoorn100

Woonhuis Uithoorn gered

Het woonhuis van Michel de Klerk dat op de nominatie van sloop stond en waarover we al in een eerdere nieuwsbrief schreven, is gered. Lees hierover op Platform Wendingen.

Lees verder »