Nieuwsbrief januari

Nieuwsbrief januari 2019

Als museum willen we van het nieuwe jaar een goed jaar maken. Het museum ziet er na de restauratie  prachtig uit  en we hebben allerlei plannen voor nieuwe exposities, zowel kleine als grote. Hierboven beeldhouwwerk De Oogst van Jan Heijens op De Dageraad.

Amsterdammer van het jaar

Onze directeur van Museum Het Schip, Alice Roegholt,  is genomineerd als Amsterdammer van het jaar 2018 voor haar inzet om de Amsterdamse School nationaal en internationaal op de kaart te zetten. U kunt op haar stemmen.

Lees verder »

Cursus Gaudí en de Amsterdamse School

Helikon in Uttrecht organiseert samen met Museum Het Schip een lezingenreeks over Gaudí en de Amsterdamse School.

Lees verder »

De Curator vertelt

Iedere dinsdag en woensdag  is er bij Museum Het Schip ook een introducerende lezing over Gaudí

Lees verder »
 

Weet u wat een trijp is?

Op Platform Wendingen leert men altijd weer iets nieuws over de Amsterdamse School. Bijvoordoor dit artikel over trijpkleden.

Lees verder »

Rondleiding Volkshuisvesting

Wist u ook dat Museum Het Schip een uitgebreide rondleiding verzorgt langs de  Schatten van de Volkshuisvesting in de Spaarndammerbuurt.

Lees verder »

De Raaf is gevlogen

Hildo Krop heeft een beeldje van een raaf en een vos gemaakt. Beide staan in de vaste expositie van Museum het Schip. Omdat Museum Het Schip twee beeldjes van de raaf heeft, is er één geschonken aan het Hildo Kropmuseum in Steenwijk. Hier was wel de vos maar niet de raaf. Lees hun nieuwsbrief.

Lees verder »

Bustocht

Tijdens de expositie Gaudí en de Amsterdamse school kunt u  middels een bustocht de Amsterdamse School vanuit de ogen van Gaudí zien.

Lees verder »

Voorbereiding expositie Bruno Taut

Museum Het Schip bereidt een expositie voor over de architect en kunstenaar Bruno Taut en zijn relatie met Nederland. Daarvoor is het museum op zoek naar financiële middelen en inhoudelijke steun.

Lees verder »