Voor individuele belangstellenden:
SCHEEPVAARTHUIS ZONDAGARRANGEMENT 

Voor groepen vanaf 5 personen:
Koffie/thee met gebak arrangement
Luncharrangement
High tea arrangement
Borrelarrangement


VAN SCHEEPVAARTHUIS TOT VIJFSTERREN DELUXE HOTEL
inleiding

Op de plek waar in 1916 het publiek voor het eerst kennis maakte met het nieuwe hoofdkantoor van de N.V. "Het Scheepvaarthuis" en een reis over zee boekte, heeft anno 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam haar deuren geopend voor gasten die tijdelijk zullen verblijven in "Het Scheepvaarthuis".

 

scheeph2small

Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische "Amsterdamse School" bouwstijl. Tot in het kleinste detail, in de duurste materialen wordt door bekende architecten, beeldhouwers en glas in lood kunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek. Het Scheepvaarthuis is daarmee een "Gesamtkunstwerk", waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant. Hier hangen ankerkettingen vanaf de dakrand over de gevel naar beneden. De golven van de zee in het zilvergrijze hek omringen het gebouw. Kosten noch moeite zijn gespaard in de vormgeving en de ambachtelijkheid van het buitengewoon gedetailleerde in- en exterieur.

 

Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens rondleidingen krijgen ook kunst- en cultuurgeïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen is in handen van Museum Het Schip.

 

amr-grandhotel-beraadzaal3_small

 SCHEEPVAARTHUIS ZONDAGARRANGEMENT
Iedere week wordt een speciaal zondagprogramma georganiseerd, dat begint om 11.00 uur met een ontvangst met koffie of thee en aansluitend om 11.30 uur de rondleiding onder leiding van een kunsthistoricus of architect. De rondleiding duurt tot 13.00 uur, waarna u plaats neemt voor een heerlijke high tea. De kosten bedragen € 53,00 per persoon. U betaalt ter plaatse voor eventuele extra dranken. extra:Uw kaartje voor de rondleiding is inclusief een vrijkaartje met rondleiding in en om Museum Het Schip. (open di t/m zo 11.00-17.00u rondleiding elk heel uur)

Aanmelden?

Iedere zondag is er plaats voor maximaal 20 personen. Belangstellenden dienen zich voor dit arrangement vooraf, uiterlijk op de maandag ervoor, aan te melden onder vermelding van de gewenste zondag en het aantal personen via:

E-mail: emailhetschip
Reserveringslijn: 020 68 86166, u kunt dan worden teruggebeld. Als u zelf niet goed bereikbaar bent is email het handigste en als het veel haast heeft kunt u onderstaande nummers proberen:

Meer informatie:
Telefoon: 020 418 2885 / 06 484 26 751

RONDLEIDINGEN VOOR GROEPEN, OOK OP ANDERE DAGEN!
Komt u met een groep? Dan is een dergelijk programma ook op een ander tijdstip mogelijk. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.


scheepvaarth_small

RONDLEIDINGEN VOOR GROEPEN, OOK OP ANDERE DAGEN!

 

  

Voor groepen die vanwege cultuurhistorische interesse in het Scheepvaarthuis een bezoek willen brengen aan Grand Hotel Amrâth Amsterdam, hebben wij een aantal arrangementen, waarbij u van tevoren weet waar u aan toe bent qua kosten.

 

 Koffie/thee met gebak arrangement

U wordt rond 10.30 uur 's ochtends (tijdstip in overleg) ontvangen in de bar/lounge met een heerlijke kop koffie/thee en een vijfsterren gebakje. Nadat u hier alvast wat Amsterdamse School stijl heeft opgesnoven, volgt de uitgebreide rondleiding in en rondom het Scheepvaarthuis. Rond 12.30 uur eindigt het programma. Uiteraard kan dit ook als middagprogramma, met aanvang rond 14.00 uur.5 tot 10 personen - € 29,50 per persoon / 11 tot 20 personen - € 22,00 per persoon


 Luncharrangement

U wordt rond 11.00 uur 's ochtends (tijdstip in overleg te bepalen) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. Rond 12.30 uur eindigt de rondleiding in de bar/lounge, waar u het programma afsluit met een warme 2 gangen lunch chef choise voor groepn van 5 t/10 personen € 49,50 per persoon en voor groepen van 11 t/m 20 personen - € 42.50 per persoon. Dit arrangement is exclusief drankjes.


 High tea arrangement

U wordt rond 13.30 uur (tijdstip in overleg) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. U sluit rond 15.00 uur de middag in stijl af met een heerlijke high tea in de bar/lounge of het restaurant (afhankelijk van de grootte van uw groep). Het programma eindigt rond 16.30 uur.5 tot 10 personen - € 52,50 per persoon / 11 tot 20 personen - € 45,00 per persoon


 Borrelarrangement

U wordt rond 15.00 uur (tijdstip in overleg) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. Rond 16.00 uur eindigt u in de bar/lounge voor een ontspannen borrel met het 1-uurs open bar arrangement Hercules (rode en witte huiswijn, Port, Sherry, Vermouth en Jenever, jus d' orange en bier, frisdrank en mineraalwater) en bittergarnituur Bakboord (kalfsbitterbal, bruchetta met olijven/tomaat tapenade, crostini met runderpastrami en notensla en een canapé met gerookte zalm) 5 tot 10 personen - € 40,00 per persoon / 11 tot 20 personen - € 32,50 per persoon

De rondleidingen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Japans. Uiteraard kunnen wij ook een arrangement of voorstel maken dat volledig afgestemd is op uw wensen. Daarbij kan het voorkomen dat wij geen vaste prijs kunnen afspreken en de kosten op basis van nacalculatie zijn.


Om te reserveren, neemt u contact op met Museum Het Schip. Het handigste is per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  via 020 418 2885. Indien u al een overnachting of vergadering in het hotel heeft gereserveerd, kunnen wij een rondleiding laten verzorgen tegen een uurtarief. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de reserveringsafdeling van Grand Hotel Amrâth Amsterdam via 020 5520 552.

scheepvaart_001