In het kader van de campagne nodigen wij iedereen uit de mooiste foto's naar onze facebookpagina te sturen: https://www.facebook.com/MuseumHetSchip

De mooiste foto belonen wij eind maart met een rondleiding om en door het museum, inclusief koffie voor 4 personen.

Deze foto is ingestuurd door Marije van Wijngaarden.

 

Museum Het Schip is het Amsterdamse School Museum over kunst, architectuur en huisvesting. Het museum bevindt zich in het fabelachtige woningbouwcomplex ontworpen door de befaamde architect Michel de Klerk in Amsterdam West. Het expressionistische woningblok is wereldberoemd en wordt in de volksmond Het Schip genoemd. Het behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School. Het Schip wordt nog steeds bewoond en het museum is gevestigd in verschillende delen van het gebouw, waar je ook kunt zien hoe men voor en na de woningwet was gehuisvest. Verder kun je binnen en buiten schitterende ontwerpen van de 'Gesamtkunst' van de Amsterdamse School bewonderen. 

 

De Amsterdamse School is een kunst- en architectuurbeweging vol romantiek, fantasie en maatschappelijke idealen. De beweging ontstond begin vorige eeuw uit een collectief gevoelde noodzaak zich los te willen maken uit de anonimiteit van de massa. De centrale focus, van de snel verzakelijkte en geïndustrialiseerde maatschappij, wilden de architecten en kunstenaars weer terug bij de mens leggen.