Zoek jij een leuke vrijwilligersbaan bij een museum? Museum Het Schip zoekt zaalwachten en gastvrouwen/heren! Hieronder lees je de beschrijvingen van deze twee verschillende functies en hoe je je aan kunt melden.

ZAALWACHT MUSEUM HET SCHIP

KORTE TAAKOMSCHRIJVING

Bezoekers verwelkomen, kaartjes controleren, bezoekers informeren en uitleg geven over het ten toon gestelde.

UITGEBREIDE TAAKOMSCHRIJVING

Wij zijn op zoek naar publieksmedewerkers die de gasten verder kunnen helpen. Er zijn in de tentoonstelling diverse interactieve onderdelen die geactiveerd worden door tokens. De Publieksmedewerker geeft deze met een uitleg aan de bezoekers om deze na afloop weer in nemen. Verder is het wenselijk dat de Publieksmedewerker enige algemene vragen over de tentoonstelling kan beantwoorden en indien noodzakelijk mindervaliden kan begeleiden.

WAT VOOR KENNIS EN VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG

Een gastvrij, oplettend en representatief iemand met goede sociale vaardigheden die zelfstandig kan werken, affiniteit heeft met kunst, architectuur, geschiedenis en bereid is om zich in te lezen in de Amsterdamse School in het bijzonder. Een goede kennis van Nederlands en Engels (gezien de vele buitenlandse bezoekers) is noodzakelijk.

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN

Begeleiding in het eigen maken van de vrijwilligerstaken. Informatie over de architectuur van de Amsterdamse School, de geschiedenis van de sociale woningbouw, de vaste, huidige en toekomstige tentoonstellingen en het excursiepakket. Scholing in ontruiming- en beveiliging.

WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG

Tweemaal per jaar een uitnodiging voor een overleg-bijeenkomst met collega-vrijwilligers en voor vrijwilligersbijeenkomsten in Museum Het Schip. Gratis deelname aan excursies die georganiseerd worden door Museum Het Schip. Onkostenvergoeding van € 40,00 per maand. Werken in een bruisende, dynamische werkomgeving met veel jonge mensen. Contact met bezoekers van over de hele wereld.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK

Dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers is het mogelijk belangstellenden en liefhebbers vanuit de hele wereld te informeren over de architectuur van de Amsterdamse School en de geschiedenis van deze unieke sociale woningbouw levend te houden.

WERKTIJDEN

In overleg, maandelijks wordt er een rooster gemaakt, en word je ingepland voor minimaal 3 diensten per maand, waarbij minstens één weekenddienst. Een dienst is 3,5 uur (van 11:00 tot 14:30 of van 13:30 tot 17:00 uur).

HOE KOM JE IN AANMERKING Mail je sollicitatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stuur je CV mee.

 

GASTHEER / GASTVROUW BEZOEKERSCENTRUM DE DAGERAAD

KORTE TAAKOMSCHRIJVING

Voor bezoekerscentrum De Dageraad, onderdeel van Museum het Schip, zijn wij op zoek naar een gastheer / gastvrouw die zorgt voor een gastvrije ontvangst van bezoekers uit binnen- en buitenland en die zijn / haar enthousiasme over het unieke karakter van de Amsterdamse School uitdraagt en deelt met hen.

UITGEBREIDE TAAKOMSCHRIJVING

Bezoekerscentrum de Dageraad aan de Burgemeester Tellegenstraat, is een woningbouwcomplex ontworpen door Michel de Klerk en Piet Kramer, architecten van de Amsterdamse School. De gastvrouw / gastheer heeft een zeer belangrijke rol. Hij/zij geeft uitleg over de tentoonstellingen, het bekijken van de film en de mogelijkheid tot deelname aan de begeleide rondleiding rond het Dageraad-complex. Daarnaast attendeert hij / zij de bezoekers op het bestaan van Museum Het Schip en de thema rondleidingen, boottochten, bustochten en fietstochten die door heel Amsterdam worden georganiseerd door het museum. Alle activiteiten geven uitleg over de expressionistische architectuur van de Amsterdamse School.

De gastheer / gastvrouw werkt zelfstandig in het bezoekerscentrum en is verantwoordelijk voor het openen en sluiten van het centrum, het beheren van de winkel, het waarborgen van de veiligheid van de bezoekers en een juist kassabeheer. De verkoop van een kopje koffie of thee, boeken en kaarten behoort tot de dagelijkse werkzaamheden. Samen met de gids, is de gastheer / gastvrouw er verantwoordelijk voor, dat het bezoek een prettige ervaring wordt voor de bezoekers.

WAT VOOR KENNIS EN VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG

Enthousiast en servicegericht. Goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal. Zelfstandig, verantwoordelijk, representatief. Interesse in de architectuur van de Amsterdamse School en de sociale idealen die een grote rol speelden in de ontwerpen van de architecten. Het kunnen uitvoeren van licht administratieve taken, het bedienen van kassa en de computer. Beschikbaarheid van tenminste 3 dagen per maand, waarvan minimaal 1 x in het weekend.

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN

Begeleiding in het eigen maken van de vrijwilligerstaken. Informatie over de architectuur van de Amsterdamse School, de geschiedenis van de sociale woningbouw, de vaste, huidige en toekomstige tentoonstellingen, en het excursiepakket.

WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG

Tweemaal per jaar een uitnodiging voor een overleg-bijeenkomst met collega-vrijwilligers en voor vrijwilligersbijeenkomsten in Museum Het Schip. Gratis deelname aan excursies die georganiseerd worden door Museum Het Schip. Onkostenvergoeding van € 40,00 per maand. Werken in een team van betrokken en enthousiaste medewerkers en vrijwilligers.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK

Dankzij de inzet van vrijwilligers is het mogelijk belangstellenden en liefhebbers vanuit de hele wereld te informeren over de architectuur van de Amsterdamse School en de geschiedenis van deze unieke sociale woningbouw levend te houden.

WERKTIJDEN

Donderdag-vrijdag-zaterdag-zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Minimaal 3 dagen per maand, ook in het weekend.

HOE KOM JE IN AANMERKING Mail je sollicitatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stuur je CV mee.