De afgelopen jaren heeft het monumentale woongebouw Het Schip een intensieve restauratie en renovatie ondergaan. Een noodzakelijke ingreep om het gebouw in de toekomst optimaal te kunnen blijven gebruiken en een hele mooie kans om het gebouw weer in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen.

De Getty Foundation in Los Angeles en Museum Het Schip willen de restauratie voor het nageslacht inzichtelijk maken door het uitgeven een prachtig boekwerk.

Dit naslagwerk zal de huidige restauratie en renovatie  tegen zowel het licht van de geschiedenis als die van het toekomstig gebruik van het gebouw houden. De restauratie wordt beschreven door middel van tekst en foto's. Met heel veel nieuwe informatie over de oorspronkelijke bedoelingen van architect Michel de Klerk. Het boek is geschreven door deskundigen, waaronder de onderzoekers, de architect, de projectleider en medewerkers van het museum.

Het is een mooi aandenken en zal zeker een 'collectors item' worden.

Het boek is te koop in de boekhandel. Prijs €45

U kunt ons een email sturen met daarop het gewenste aantal exemplaren in het Nederlands of Engels.  Graag ook uw naam en adres vermelden. Bestel het boek hier.....

Foto's: Léontine van Geffen-Lamers