Ter verdieping van de expositie Gaudi en de Amsterdamse School heeft Museum Het Schip ook een boek uitgegeven. Hierin staan verschillende artikelen over Gaudí en de Amsterdamse School. Het boek plaatst zowel Gaudí als de Amsterdamse school in een breder kader.

De fantasievolle werken van Antoni Gaudí en de Amsterdamse School spreken honderd jaar na dato nog steeds tot de verbeelding. En hoewel een ontmoeting nooit heeft plaatsgevonden, waren Gaudí en de architecten van de Amsterdamse School kinderen van dezelfde tijd. Zij zochten naar schoonheid en individualiteit in een wereld die steeds massaler en functioneler werd. De natuur, haar organische vormentaal, het ambacht en traditionele materialen liggen aan de basis van hun ontwerpen.
Tegelijkertijd sloten de architecten zich niet af van modernisering: ze omarmden nieuwe technieken en productieprocessen.Deze publicatie geeft inzicht in de overeenkomsten en verschillen tussen het werk en het denken van Gaudí en de architecten van de Amsterdamse. School. Bijzondere bijdragen van wetenschappers uit Spanje en Nederland zijn gebundeld in dit boek.

Concept en samenstelling is van Aurea Cultura i Art én Museum Het Schip. Redactie Nikki Manger en Laura Lubbers.De vormgeving is verzorgd door Rosa Stigter. met een voorwoord van Charo Sanjuán Gómez (directeur Aurea) en Alice Roegholt (directeur Museum Het Schip). Bijdrages zijn onder andere van Jan Molema (TH Delft Bouwkunde), Antoni Ramon Graells (ETSAB Barcelona School of Architecture, Jordi Pomés Vives (Universitat Autónoma de Barcelona) en Ton Heijdra (Museum Het Schip).

Het boek telt 132 bladzijdes en is voorzien van veel oude en nieuwe foto's.  Er is zowel een Nederlandse als Engelse editie. De verkoopprijs is 20 euro.

ISBN Nederlandse uitgave: 978-90-829211-0-6

ISBN Engelse uitgave: Gaudí and the Amsterdam School:978-90-829211-1-3

U kunt het bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto omslag: Matthew Grosswendt

Het boek is tot stand gekomen dankzij speciale financiële steun van:logoPrinsBernhardCultuurfondsklein.

PwjanssenLogo AFWC

thVVNKkleinZzabawaskleinmuller fondsAmbassadekleinLogomondriaanvsbfondsLogoGHfondsklein

Fonds21AFKlogoweb

 GravinBylandt