Vind jij Museum Het Schip ook uniek? Help ons winnen en stem voor Amsterdamse School Museum Het Schip, als Beste Uitje van Nederland!

Bekijk het filmpje over de prijsuitreiking 2018 van de 'Amsterdamse Schoolkalender' door Amsterdamse School Museum Het Schip aan studenten van het MediaCollege Dintelstraat 2, Amsterdam

Film

Museum Het Schip wenst u een inspirerend 2018!

Bij Museum het Schip zijn prachtige blouses te koop met glas-in lood motief.

Plan Zuid van Berlage is uitgeroepen tot een door het Rijk beschermd stadsgezicht.

Kom op 1 november om 17.00 uur naar Museum Het Schip. Voor een boekpresentatie en een mini-lezing van Bernard Hulsman 'Apenrotsen en andere nauwe verwanten. Reis door de wereld van de moderne architectuur'.

Een haardscherm uit de oude school van Anne Frank is onlangs gerestaureerd. Lees het verslag.....

Er verschijnt maart 2018 een naslagwerk over de restauratie van Het Schip. U kunt zich  van te voren met korting voor het boek intekenen.

Alice Roegholt, oprichter en directeur van Amsterdamse School Museum Het Schip, heeft op vrijdag 8 september 2017 de Frans Banninck Cocq-penning van de stad Amsterdam ontvangen. Omringd door vrienden en medewerkers van het museum werd zij verrast door de locoburgermeester Laurens Ivens.

Museum Het Schip heeft steeds nieuwe aanwinsten. Zo is de expositie op sommige onderdelen al weer veranderd en mooier geworden.

'Wonen in Iconen' een nieuwe tentoonstelling bij Bezoekerscentrum De Dageraad, belicht vanaf 27 januari 2017 de diverse architecten van Plan Zuid. De werkprocessen zijn te volgen via bouwtekeningen en er is een boeiende film te zien en een rondleiding te volgen.

De feestelijke opening voor vrienden van het museum vindt op 27 januari plaats van 16.00 - 18.00.

Museum Het Schip is een Samenwerkingsverband aangegaan met de Volksuniversiteit Amsterdam. Bij het museum kunt u vanaf september de ambachten van de Amsterdamse School zelf beoefenen. Bekijk het cursusaanbond.....

Museum Het Schip is een duurzaam museum. Vooral de nieuwe uitbreiding. Het is goed geïsoleerd, overal Led-verlichting, er is een warmtepomp en op het dak liggen 63 zonnepanelen.

Bekijk de impressie van de bustocht langs de Amsterdamse School met deelnemers van De Bankgiroloterij die van Het Schip naar de Dageraad ging en vervolgens naar het Stedelijk Museum. Bekijk....
Het Amsterdams fonds voor de Kunst (AFK) kent Museum Het Schip voor vier jaar subsidie  toe in het kader van het gemeentelijk Kunstenplan 2017-2020. Lees meer....
Het paardje - veulen- van Hildo Krop bij de entreetrap van Museum Het Schip is onlangs geheel gerestaureerd. Van de restauratie is een uitgebreid verslag gemaakt. Lees....
Het Spaarndammerjournaal 4 is uit. Lees.....

Het tijdschrift Ons Amsterdam schrijft vaak over De Amsterdamse School en de Amsterdamse volksbuurten.

Er zijn regelmatig busexcursies langs de bouw- en sierkunstwerken van de Amsterdamse School. Van Amsterdamse School Museum Het Schip via De Dageraad terug naar Het Schip.  Van Plan West naar Plan Zuid.  De Museumkaart geeft korting!

Lees meer...

Museum Het Schip heeft 300.000 euro gekregen van de BankGiro Loterij voor de inrichting van het museum.

Het derde nummer van het Spaarndammer Journaal is uit, een coproductie van Eigen Haard en Museum Het Schip. Met de laatste informatie over de restauratie van Het Schip en de uitbreiding van het museum. Lees Spaarndammer Journaal 3....

Een expositie over de interessante geschiedenis van Cinetol. Hieraan heeft ook Museum Het Schip meegewerkt.

Een filmpje van Cityfilm, speciaal gemaakt voor hotels:  Kijk hier.....

Een filmpje van het programma Aanbouw: Kijk hier......

Onze inspirerende en betrokken voorzitter Hein de Haan is onverwachts overleden.

Einsteinturm Erich Mendelsohn

Het Schip  is samen met een aantal andere beroemde internationale gebouwen uitgekozen voor een bijdrage aan documentatie en presentatie van de restauratie.

De tweede editie van het Spaarndammmerjournaal is uit met nieuws over de restauratie van Het Schip.

De restauratie van het voormalige schoolgebouw De Catamaran gaat binnenkort van start.

Op  vrijdag 30 januari was de nieuwjaarsborrel van Museum Het Schip. Ratatouille TV was erbij.

Bob Jacobs maakte een promotiefilmpje.

 

Wist u dat u per 1 janauari 2014 voordeliger belastingvrij kan schenken?

Het digitaal platform over de Amsterdamse School heet Wendingen. Kijk en doe mee....

Stadsdeel West en Museum Het Schip hebben de handen ineen geslagen bij de ontwikkeling van een museum route door de Spaarndammerbuurt.  

 

De voormalig directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Hans van Harten, heeft een canon van de woningcorporaties in Nederland samengesteld.

Op  21 oktober 2013 heeft Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Museum Het Schip bezocht en is ze op de hoogte gesteld van de plannen voor uitbreiding van het museum.

Volg Museum Het Schip ook op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Het Zuid Amerikaanse tijdschrift 'Summa +' heeft zowel in de spaanse als portugese editie een artikel  van vier pagina's over Museum Het Schip geschreven.

 Museum Het Schip heeft de Arie Kepplerprijs 2007 gewonnen.