De afgelopen maanden is door Margreet Buehre-Andriessen hard gewerkt aan de restauratie van een ajourrelIëf van Hildo Krop. Dit is met veel liefde en kennis gedaan. Op een aantal plekken was het coromandelhout gebroken en dit is vakkundig hersteld.

Over de historie van het kunstwerk weten we weinig. In het boek over Hildo Krop van E.J. Lagerweij-Polak wordt gesproken over een boekenkast met ajourreliëfs. Hierop zou een jong paar omgeven door dieren en planten staan. De titel is 'De volle rijkdom van de natuur'. Het was gemaakt  voor een onbekend  jong Amsterdams echtpaar dat in Hilversum ging wonen. De verblijfplaats was bij de schrijfster toen onbekend.

Hoogstwaarschijnlijk is dit het reliëf. Het is ook van coromandelhout en ook hierop zien we tevens een jong paar temidden van de natuur. 

Het kunstwerk hangt nu in de Hildo Krop hoek van de vaste collectie. Met een klein filmje over Hildo Krop en verschillende kunstwerken, waaronder een gipsen model van een arbeider gemaakt voor het monument op de Afsluitdijk. De nieuwe aanwinst past goed bij het museum want het museum heeft verschillende kunstwerken van Hildo Krop. Zo hebben we in het trappenhuis een houten steigerend veulen van Hildo Krop en ook buiten bevinden zich verschillende sculpturen van deze kunstenaar.