Dit najaar zal in het postkantoor van Museum het Schip een expositie van linoleumafdrukken te zien zijn. In samenwerking met Atelier Open organiseren we deze tentoonstelling waar het werk van wel dertig kunstenaars uit binnen- en buitenland te bewonderen is! 

Van 2 oktober 2018 t/m 31 maart 2019 in Museum Het Schip: Gaudí en de Amsterdamse School. De tentoonstelling met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família, laat zien hoeveel Gaudí en de Amsterdamse School gemeen hebben.

Bij Museum Het Schip is tot 1 september 2018  een tentoonstelling te zien over de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam (1915-1935). Deze tentoonstelling laat zien hoe mooi de stad is vormgegeven qua openbare gebouwen, straatmeubilair en bruggen.

In de zomer van 2019 organiseert Museum Het Schip samen met Stichting Regenboogbuurt Almere een tentoonstelling over de Duitse architect en stedenbouwkundige Bruno Taut.

In Bezoekerscentrum De Dageraad is een expositie met klokken van John Rädecker, kleinzoon van de bekende beeldhouwer John Rädecker.