Fiets mee langs de beelden van Hildo Krop in Amsterdam-Zuid! Hildo Krop was de stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Overal in de stad vinden we beeldhouwwerk van hem terug: op de gebouwen van de Amsterdamse school maar ook als detaillering van veel bruggen. Met een gids fietst u langs zijn mooiste werken. 

Hildo Krop –ooit door Gerard Reve omschreven als ‘communistische koekenbakker’ - was zoon van een bakker uit Steenwijk. Hij heeft veel keramiek voor de Eerste Steenwijkse Kunst – en Aardewerk Fabriek (ESKAF) gemaakt, verder ontwierp hij meubels, boekomslagen en tapijten. Hij was een sociaal bevlogen, veelzijdig kunstenaar. Deze fietstocht laat onder begeleiding van een deskundige gids een deel van zijn grote oeuvre in Amsterdam- Zuid zien.  Van onder andere de stedenmaagd op de Berlage Brug, naar een gesneden houten plattegrond op de tramremise, het standbeeld van architect Berlage , het meisje onder het grote paard bij het Muzenplein, het bronzenkunstwerk voor de Rijksverzekeringsbank, de diverse faunen op verschillende bruggen, de grote beelden op het Berlage Lyceum tot zijn eigen houten stoel in het Bezoekerscentrum de Dageraad. Hildo Krop komt op deze fietstocht geheel tot leven.

 

Datum:  . Daarnaast groepen ook op aanvraag

Tijd: 12:30 - 15:00 uur

Startpunt: Cafe Restaurant Dauphine ( t.o. Station Amstel, Amsterdam) Prins Bernhardplein 175, Amsterdam. Eindpunt: Bezoekerscentrum De Dageraad (Burgemeester Tellegenstraat 128)
Op het Station Amstel zijn OV-fietsen te huur voor houders van het OV-fietsabonnement.
Elke deelnemer doet op eigen risico mee

Kosten: €22,50

Reserveren: tickets

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per e-mail of bellen met 020 6868 595