Hoe spannend is het om de architectuur van de Amsterdamse School te zien in het donker? Beleef het in De Dagraad, Burgemeester Tellegenstraat 128, Amsterdam, op 16 december vanaf 17.00 uur.

Laat je verrassen door de expressionistische architectuur van De Dageraad, een dependance van Museum Het Schip in Amsterdam Zuid. Je kunt er een film en een expositie zien en rondleidingen volgen. 

 De documentaire " Wonen in Schoonheid” is te zien en te koop bij Bezoekerscentrum De Dageraad 

'Architecten van Zuid, wonen in Iconen' een nieuwe tentoonstelling bij Bezoekerscentrum De Dageraad, toont architecten van Plan Zuid. De werkprocessen zijn te volgen via bouwtekeningen en er is een boeiende film te zien en een rondleiding te volgen.

Architecten van de Amsterdamse School verzameld in één wandeling. 

Alle architectuurstlijlen van Nederland in één wandeling. Waar komt u hoogtepunten van alle achitectuurstijlen van Nederland tegen? Alleen in deze wandeling langs de diamanten van Zuid. Inclusief bezoek aan het Cinétol gebouw met een tijdelijke expositie over haar markante gebruikers van de afgelopen 90 jaar. 

Het Nieuwe Huis

Deze wandeling van 1,5 uur, onder leiding van een deskundige gids, start op het Roelof Hartplein bij de openbare bibliotheek, de poort tot Plan Zuid van Berlage.