Educatie: teken de Amsterdamse School

Een van de beste manieren om naar kunst te kijken is door het na te tekenen. De leerlingen bekijken de architectuur en vormgeving van de Amsterdamse Schoolstijl en maken hun eigen kunstwerk.

Voor wie:

Groep                    4 t/m 8
Periode                  voorjaar t/m najaar
Duur                      2 uur inclusief pauze
Begeleiders           minimaal 1 begeleider per 15 leerlingen
Kosten                   €2,75 (excl. entree à €5,-*)

Doelen:

  • Leerlingen kunnen de kenmerken van de Amsterdamse School herkennen en benoemen.
  • Leerlingen kunnen tekenen met contépotlood en houtskool.

Bij aankomst wordt de klas verdeeld in twee groepen met elk een eigen museumdocent. De ene helft van de klas begint met het tekenen en de andere helft met de rondleiding. Na een korte pauze wisselen de groepen.
De rondleiding bestaat uit een rondje om het gebouw van Museum Het Schip. Hierbij wordt de specifieke architectuur van de Amsterdamse School-stijl bekeken en besproken. Tijdens de wandeling brengen we een bezoek aan een nagebouwd krot uit de 19e eeuw. Ook een arbeiderswoning uit 1921 en het interieur van het postkantoor in het gebouw worden bezocht. Na de rondleiding gaan de leerlingen aan de slag met het tekenen van de architectuur van Museum Het Schip.

Voor reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie over onze lesprogramma's Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis vervoer nodig? Amsterdamse School Museum Het Schip is aangesloten op de cultuurbus. Klik hier

* Voor speciale groepstarieven, neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.