101 Zomerdromen: workshops

Van 10 juli tot en met 22 augustus organiseert Museum Het Schip in samenwerking met de gemeente Amsterdam vier dagen per week kinderworkshops. Van dinsdag tot en met vrijdag kun je om 11.00 uur aan de slag met echte Amsterdamse School-ambachten als lino snijden, batikken en tegels kleien.

De architecten, kunstenaars en ambachtslui van de Amsterdamse School maakten van ieder voorwerp of gebouw een echt kunstwerk. Ze versierden hun gebouwen met bakstenen en tegels, ontwierpen prachtige posters en illustreerden boeken.

Tijdens de workshops gaan we aan de slag met de oude technieken van deze kunstenaars. Zo kun je je eigen kaarten drukken,een fantasievolle tegel maken of een interieur ontwerpen. Iedere dag zullen andere workshops gegeven worden volgens het rooster hieronder. Wil je meer informatie over een workshop, klik dan op de titel van de workshop in het rooster.

Heb je een stadspas? Dan mag je 3 workshops helemaal gratis doen! We vragen je wel om een plekje te reserveren, dat kan door via de knop hieronder een stadspaskaartje van €0,00 te kopen. Doe dit voor alle drie de workshops die je wilt volgen. Laat elke keer als je komt je Stadspas scannen. 

Rooster

Dinsdag 11.00 uur 
Woensdag 11.00 uur 
Donderdag 11.00 uur 
Vrijdag 11.00 uur 


De workshops zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, en duren ongeveer 2 uur.

 
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam

 logo Gemeente Amsterdam          MZM21 west