Festival 101 Zomerdromen

Van 15 juni t/m 30 september viert Museum Het Schip de zomer met het festival '101 Zomerdromen'! In samenwerking met de gemeente Amsterdam en instellingen uit de buurt organiseren we ruim drie maanden lang zonnige activiteiten voor jong en oud.

Zo staat ons ambachtenlokaal in het teken van echte Amsterdamse School-technieken. Tijdens verschillende workshops bestuderen we de oude ambachten waarmee de architecten en kunstenaars van de Amsterdamse School hun werk vormgaven, om er vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Maak een mooie lino-afdruk, een spetterende mozaïek of versier een kledingstuk met batik. Voor kinderen maar ook voor volwassenen. 

Liever wat meer lichaamsbeweging? Wandel dan mee met een van onze gidsen en luister naar de verhalen achter de fantasievolle gevels van de stad. Leer over de geschiedenis van de volkshuisvesting, stadsuitbreiding en de idealen die de architecten aan hun gebouwen meegaven. Hoe herken je Amsterdamse School-architectuur nu eigenlijk en welke architecten gaven de stad vorm?
We wandelen door de Spaarndammerbuurt, maar ook door andere delen van de stad. 

Daarnaast blikken we door middel van lezingen vooruit op de nieuwe tentoonstelling over graficus Fré Cohen, en lichten we een tipje van de sluier op over ons grootschalige project De Tuinstadgedachte.

Bekijk het hele programma hieronder. Let op, dit wordt de komende tijd aangevuld. 

Uiteraard passen we ons programma aan op de geldende coronamaatregelen en zorgen we ervoor dat uw bezoek veilig verloopt. Reserveren is daarom verplicht. Tickets vindt u onderaan iedere activiteit of op onze ticketpagina.

 

PROGRAMMA 101 ZOMERDROMEN