Vier de zomer tijdens het Ziezozomerfestival bij Museum Het Schip

Campagnebanner Ziezozomer 2022 web

Vier de zomer in Amsterdam tijdens het ZieZoZomerfestival! Van 15 juni tot en met 31 augustus kun je in je eigen buurt terecht voor de meest uiteenlopende zomerse activiteiten. In samenwerking met de gemeente Amsterdam en verschillende initiatieven uit de Spaarndammerbuurt heeft Museum Het Schip een feestelijk programma samengesteld voor jong en oud.

 

De leukste activiteiten tijdens de zomervakantie

Ga aan de slag in het Ambachtenlokaal, waar je je eigen Amsterdamse School-tegels bakt en verschillende druktechnieken ontdekt. Of stap naar buiten en ontrafel de geheimen achter de gevels van je eigen buurt tijdens één van de wandel-, fiets-, bus- of boottochten – niet alleen in de Spaarndammerbuurt, maar ook daarbuiten. Zo kun je een uitstapje maken naar Museum De Dageraad, van waaruit je de hoogtepunten op het gebied van architectuur, kunst en volkshuisvesting in Amsterdam Zuid bekijkt en meer leert over het Plan Zuid van Berlage. Maar gewoon even lekker tekenen of luisteren naar verhalen kan natuurlijk ook.

Uitgelichte activiteiten


Rondleiding | Obrecht Sjoel

 Ace Photo Studio Synagogue Photos Amsterdam Oud Zuid 54 540x360

De Obrecht Sjoel is een markante synagoge uit 1928 en een toonbeeld van de Joodse emancipatie in het Amsterdam van het Interbellum. Tijdens deze unieke serie rondleidingen kun je de Amsterdamse School-elementen van de net gerenoveerde synagoge in volle glorie bewonderen en leer je meer over de Joodse cultuur in relatie tot Amsterdam.

 


Wandeling | Michel de Klerk
 Wandeling Michel de Klerk

Direct tegenover Het Schip liggen nog twee kunstzinnige volkswoningbouwblokken van Michel de Klerk. Deze wandeling leidt je langs de golvende gevels en fantasievolle details van de wonderlijke woongebouwen van Michel de Klerk aan het Spaarndammerplantsoen.

 


Vang een glimp op van de nieuwe tentoonstelling

Daarnaast krijg je al kleiend, wandelend, metselend, fietsend en luisterend een voorproefje van de nieuwe tentoonstelling van Museum Het Schip, die geheel in het teken staat van Indonesië en de Amsterdamse School. Wat hadden de architecten van de Amsterdamse School met de Indonesische cultuur en ambachten, hoe lieten zij zich erdoor inspireren en welke elementen daarvan zien wij vandaag de dag nog steeds voorbij komen?  

Kortom: neem je oma, oppaskind, buurvrouw of beste vriend mee naar Het Schip of De Dageraad tijdens het ZieZoZomerfestival!