Museum Het Schip

Winterlezing 2 | Spaarndammerbuurt

Op zondag 19 januari 2020 om 14.00 uur geven Petra van Diemen en Cisca van Leeden een lezing in Museum Het Schip in het kader van de reeks "Winterlezingen 2020" van het ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam.

“De transformatie van Het Schip is goed voor de buurt én de stad”, zo meldt woningcorporatie Eigen Haard, initiatiefnemer van het gedetailleerde en grootschalige restauratietraject van dit iconische wooncomplex. Sinds 2018 is een van de bekendste voorbeelden van De Amsterdamse School volledig gerestaureerd. De monumentale portiekwoningen, het postkantoor, de museumwoning, het binnenterrein, het vergaderhuisje en het museum zijn weer als nieuw.

Sprekers
Petra van Diemen, projectleider restauratie en architectuurhistorica bij Archivolt Architecten en Cisca van Leeden, projectontwikkelaar bij Woonstichting Eigen Haard, nemen je mee in het restauratietraject van Het Schip dat nogal wat voeten in de aarde heeft gehad. Niet alleen vertellen ze meer over de restauratietechnieken die werden toegepast op het Amsterdamse School ensemble, ook gaan ze dieper in op de betekenis van de restauratie voor de Spaarndammerbuurt. Hoe verhouden de (buurt)bewoners zich tot het restauratieproces? Is de “transformatie” inderdaad goed voor de buurt én de stad zoals Eigen Haard stelt?

Locatie
Wat vormt een beter decor voor de lezing dan het onderwerp van gesprek? De tweede Winterlezing vindt natuurlijk plaats in Het Schip en wel in de Torenzaal.

Extraatje
Betreedt na afloop van de lezing een woning van Het Schip samen met Ton Heijdra, bewoner én Amsterdamse Schoolkenner. Hoor uit eerste hand hoe het is om in dit kunstwerk te wonen. Heb je na de lezing zin in meer architectuur? Na afloop delen we onze architectonische Houthaven route uit!

Tip!
Toch in de buurt? Voorafgaand of na afloop van de lezing kan men Museum Het Schip bezoeken. Ieder uur vertrekt er een rondleiding om en in het gebouw en op de eerste verdieping is een permanente expositie over de Amsterdamse School ingericht. Tickets zijn te koop bij de ingang of op de ticketpagina van Museum Het Schip

Winterlezing 2 | Spaarndammerbuurt
Datum: 
zondag 19 januari 2020
Tijd: inloop 13:30 uur | start 14:00 uur | verwacht einde: 16.00 uur
Locatie: Museum Het Schip 
Adres: Oostzaanstraat 45, 1013 WG Amsterdam
De Torenzaal ligt op de tweede verdieping van het museum. Mensen die slecht ter been zijn kunnen gebruik maken van de lift door zich te melden bij de balie van het museum.

UITVERKOCHT!: € 15,00 Regulier / €7,50 Stadspas | Voordelige passe-partout voor de reeks € 65,- Regulier / €35,- Stadspas.
Tickets verkrijgbaar via de ticketpagina van het ARCAM 
Voertaal: Nederlands

Websitehttps://www.arcam.nl/winterlezing-2-spaarndammerbuurt/

Logo ARCAM