Winterfeest

Vier het Winterfeest bij Museum Het Schip! Van 1 december tot en met 28 februari organiseren we volop activiteiten om de donkere dagen te verlichten.

Zo staat ons ambachtenlokaal in het teken van echte Amsterdamse School-technieken. Tijdens verschillende workshops bestuderen we de oude ambachten waarmee de architecten en kunstenaars van de Amsterdamse School hun werk vormgaven, om er vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Maak een mooie lino-afdruk, een spetterende mozaïek of versier een kledingstuk met batik. Voor kinderen maar ook voor volwassenen. 

Liever wat meer lichaamsbeweging? Wandel dan mee door de buurt met een van onze gidsen en luister naar de verhalen achter de fantasievolle gevels van Het Schip. Leer over de geschiedenis van de volkshuisvesting, stadsuitbreiding en de idealen die de architecten aan hun gebouwen meegaven. Hoe herken je Amsterdamse School-architectuur nu eigenlijk en welke architecten gaven de stad vorm?
We wandelen niet alleen rondom Het Schip, maar ook in andere delen van de wijk en de stad. 

Naast deze workshops en wandelingen organiseren we nog veel andere activiteiten. Bekijk het hele programma hieronder. Let op, dit wordt de komende tijd aangevuld. 

Uiteraard passen we ons programma aan op de geldende coronamaatregelen en zorgen we ervoor dat uw bezoek veilig verloopt. Reserveren is daarom verplicht. Tickets vindt u onderaan iedere activiteit of op onze ticketpagina.