Wendingen: rondleiding en concert

Startlocatie: Museum Het Schip

Vanwege de aangescherpte maatregelen van 3 november is het programma van 8 november helaas geannuleerd. Bezoekers worden op de hoogte gebracht.

Op 8 november, 19 december en 30 januari organiseert Museum Het Schip in samenwerking met Miranda van Soest een middag rondom de expressionistische bouwkunst en muziek uit het begin van de 20e eeuw.
In de bouwkunst floreerde rond die tijd de Amsterdamse School-beweging (1910-1940) met haar expressieve en fantastische vormen als reactie op het veel rationelere werk van Berlage van daarvoor.
Ook in de muziek staan in die tijd sfeer en emotie centraal; natuur en volkscultuur vormen de inspiratiebron. Een wending, want schoonheid en kunst waren hiermee niet langer aan de elite voorbehouden.

Tijdens deze middag kunt u genieten van een toelichting op het gebouw en de interieurs bij Museum Het Schip, en een intiem concert waar liederen uit het begin van de twintigste eeuw zullen worden uitgevoerd door sopraan Miranda van Soest, pianist Annemiek Van der Heijden en cellist Nico de Neeling. Zij zullen composities van o.a. Weill, Diepenbrock en Manuel de Falla ten gehore brengen.
Beide activiteiten houden vanzelfsprekend rekening met de richtlijnen en maatregelen rondom het coronavirus. Vanwege de aangescherpte maatregelen van 14 oktober zal de rondleiding een aangepaste vorm krijgen.

Programma:

16.00 uur
Start rondleiding
17.00 uur
Start concert