Raam postkantoor, Museum Het Schip

Week van de Verbinding

Startlocatie: Museum Het Schip

Tijdens de Week van de Verbinding (1 - 8 oktober) nodigt Museum Het Schip buurtbewoners uit voor een rondleiding en een workshop rondom het thema 'wonen'. 

U komt waarschijnlijk uit Westerpark; Bos en Lommer of Oud-West. Dat is allemaal in de buurt van de Spaarndammerbuurt. Die buurten zijn rijk aan allerlei prachtige gebouwen die in de loop van de vorige eeuw zijn gebouwd. Vele van die gebouwen werden gemaakt voor de arbeiders. Vóór die tijd woonden zij in sloppenwijken, zonder stromend water en toilet, met velen in slechts één kamer. Nadat de Woningwet werd ingevoerd in 1901, zijn de woningen aangepast. Architecten uit die tijd vonden dat er niet alleen degelijk, maar ook mooi gebouwd moest worden voor de arbeiders, die immers al zo lang in nare omstandigheden hadden gewoond.

Hoe woont ú nu? Wat is er te zien in uw wijk en buurt? En heeft wonen in uw buurt invloed op uw welbevinden? Tijdens uw bezoek praten we over wonen vroeger en nu. U krijgt een rondleiding om te zien hoe het vroeger was in de sloppenwijken en wat de verbeteringen waren daarna. Na het gesprek en de rondleiding krijgt u een kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarna gaat u aan de samen aan de slag om iets moois te maken voor uw huis.

Het programma start om 11.00 uur, duurt tot ongeveer 13.00 uur en is gericht op volwassenen. De workshops die we geven zijn:

4 en 6 oktober
7 en 8 oktober


Het programma is gratis toegankelijk. Wel vragen we u om uzelf aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 020-6868595.