©We Make The City

We Make The.City Festival

Van 17 tot en met 23 juni 2019 staat Amsterdam in het teken van het We Make The.City Festival! Hoe krijgen we steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, bereikbaar en inclusief? Rondom deze vraagstukken worden een week lang door de hele stad spraakmakende conferenties, inspirerende meet-ups, mind-breaking hackathons en verbazingwekkende exposities georganiseerd. En uiteraard doet Museum Het Schip mee.

Gedurende de festivalperiode zijn er verschillende activiteiten bij Museum Het Schip waaraan je gratis kunt deelnemen met je festivalbandje. Bezoek bijvoorbeeld de tentoonstelling 100 jaar Dageraad in ons bezoekerscentrum, of de gloednieuwe expositie 'Zonnestraal, Schip op de heide'.
Let op: voor sommige activiteiten dien je je vooraf aan te melden via de website van We Make The.City.

Geen festivalbandje? Niet getreurd, voor alle activiteiten kun je ook via het museum een kaartje kopen.

Gerelateerde activiteiten:

  • 100 jaar De Dageraad

    Dit jaar vieren we 100 jaar Dageraad. Ter ere hiervan is in het bezoekerscentrum een tentoonstelling over dit bijzondere woningbouwcomplex te zien. 

  • Zonnestraal, Schip op de heide

    De tentoonstelling Zonnestraal, Schip op de heide  toont de geschiedenis van dit wereldberoemde Hilversumse sanatorium van de architecten Jan Duiker en Bernard Bijvoet.