Weg die muur!

Startlocatie: Museum Het Schip

Het project Weg die muur! van kunstenares Aimée Zito Lema is van vrijdag 27 augustus t/m zondag 17 oktober te zien in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt en Houthaven. De routekaart is voor € 2 exclusief verkrijgbaar bij Museum Het Schip. Klik hier voor informatie over de bereikbaarheid van het museum.

Aimée Zito Lema (1982) werd geboren in Amsterdam en groeide op in Buenos Aires. Eerder dit jaar trok ze veel bewondering met de prachtige expositie 'Here is where we meet', in de Oude Kerk in Amsterdam.

Naar aanleiding van de vondst van een archief over de Spaarndammerbuurt en Houthaven bedacht Zito Lema een wandelroute langs 41 ramen in de Spaarndammerbuurt en de Houthavens. De archiefbeelden, die zij samen met grafisch ontwerper Paul Gangloff bewerkte, zijn gelardeerd met citaten uit interviews met diverse bewoners. Deze route slingert zich in een lus door de oude Spaarndammerbuurt en de splinternieuwe Houthaven en begint en eindigt bij Museum Het Schip, waar Weg die muur! gastvrij onthaal vond.

De route voert langs 41 adressen waar de door Aimée Zito Lema en Paul Gangloff ontworpen gordijnen te zien zijn. Op deze locaties hangen QR-codes die verwijzen naar interviews met bewoners, historische gebeurtenissen of aanvullende informatie over het gebouw of plek. Via de onderstaande knoppen zijn de teksten terug te lezen.

https://wegdiemuur.blog/

 

Gerelateerde activiteiten:

  • Lezing | Spaarndammerbuurt & Houthavens

    De Spaarndammerbuurt werd vroeger ook wel de Moord- en Brandbuurt genoemd. Het was toen een arbeidersbuurt, die verscholen achter de sporen lag. De geschiedenis van de buurt gaat echter eeuwen terug.

 

Cargo in Context logo pages to jpg 0001