Voorjaarsvakantie bij Museum Het Schip: vier de lente!

Banner voorjaarsvakantie museum het schip voorjaar gids rondleiding

De lente komt eraan! Dat betekent meer daglicht en beter weer. Kortom: een uitstekende reden om de deur uit te gaan. Tijdens de voorjaarsvakantie, van 25 februari tot en met 5 maart 2023, kun je daarom in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. Geniet van het lenteweer tijdens een Amsterdamse School-wandeling, geef je kind (of jezelf!) op voor een ambachtelijke workshop of kijk je ogen uit tijdens een bijzondere rondleiding. Zien we je snel?


Workshops, wandelingen en meer

Er een dagje op uit in Amsterdam met je kind, je buurvrouw of je vrienden? Bij Amsterdamse School Museum Het Schip vind je tal van activiteiten, zowel in het museum als in de buitenruimte. Maak je bijvoorbeeld de schone kunsten van het linosnijden eigen, leer meer over het iconische Plan Zuid van Berlage of sluit je aan bij een winterse wandeling. Er is altijd iets te doen!

Uitgelichte activiteiten

 Webinars indonesia and the amsterdam school

Webinars | Indonesia and the Amsterdam School (gratis)

In deze webinarreeks in het kader van de tentoonstelling 'Indonesië en de Amsterdamse School' komen experts aan het woord over binnen dit thema belangrijke onderwerpen. De webinars zijn gratis te volgen. De voertaal is Engels.

 

 Workshop linosnijden volwassenen

 Workshops voor jong en oud

Dompel je onder in de wereld van Amsterdamse School-kunstenaars en leer druktechnieken, ga aan de slag met Indonesische ambachten als batik en wajang of metsel erop los.

 

 De curator vertelt: Indonesië en de Amsterdamse School

De curator vertelt | Indonesië en de Amsterdamse School

In het kader van de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School wordt eens in de twee weken een lezing gegeven over hoe de Indonesische architectuur en ambachten de Amsterdamse School hebben beïnvloed.

 

 Lezing van krot naar kasteel volkshuisvesting

 Wandeling | Michel de Klerk

Deze wandeling leidt je langs de fantasievolle gevels van drie woonblokken van Michel de Klerk in de Spaarndammerbuurt.

 


 

Tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School

 Banner Indonesie en de Amsterdamse School

In de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School toont Amsterdamse School Museum Het Schip hoe kunstenaars, vormgevers en architecten van de Amsterdamse School door de koloniale band met Indonesië zijn gevormd. Hoe verwerkten zij Indonesische vormen, ideeën en technieken in hun werk? Welk aandeel hadden Indonesiërs daar zelf in? En hoe keken én kijken zij naar deze invloeden?

  


 Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 newsletter icon    

Wil je meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes, acties en activiteiten in je mailbox.