Tentoonstelling studenten HMC in het postkantoor

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Creatief Vakman aan het Hout- en Meubileringscollege krijgen een bijzondere kans: vanaf 17 november zijn door hen ontworpen én gemaakte meubels in Amsterdamse School-stijl te bewonderen in het postkantoor van Museum Het Schip. De tentoonstelling is onderdeel van een langetermijnsamenwerking tussen het HMC en het museum. 

De vakmensen in opleiding (tussen de 17 en 26 jaar oud) hebben met hun klas een rondleiding door Museum Het Schip gevolgd en zich laten inspireren door alle bijzondere details van het arbeiderspaleis, van metselverbanden tot het interieur van de museumwoning. Eenmaal terug achter de tekentafel en werkbank hebben zij hun ideeën uitgewerkt tot ontwerpen om mee aan de slag te gaan. Voor het ontwerpproces kregen ze één week de tijd, voor de vervaardiging van de ontwerpen acht weken. De vorm en materialen konden vrij worden gekozen, met als enige voorwaarde dat de Amsterdamse School als uitgangspunt diende. Daaruit is een grote verscheidenheid aan verschillende (bijzet)tafels voortgekomen, die belooft de breedte van de Amsterdamse School-stijl te benadrukken. 

De tentoonstelling is vanaf donderdag 17 november als onderdeel van de vaste rondleiding te zien in het postkantoor van Museum Het Schip.