Tentoonstelling studenten HMC in het postkantoor

Studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) krijgen een bijzondere kans: hun ontwerpen worden tentoongesteld in het postkantoor van Amsterdamse School Museum Het Schip.

De vakmensen in opleiding (tussen de 17 en 26 jaar oud) hebben met hun klas een rondleiding door Museum Het Schip gevolgd en zich laten inspireren door alle bijzondere details van het arbeiderspaleis, van metselverbanden tot het interieur van de museumwoning. Eenmaal terug achter de tekentafel en werkbank hebben zij hun ideeën uitgewerkt tot ontwerpen om mee aan de slag te gaan. Voor het ontwerpproces kregen ze één week de tijd, voor de vervaardiging van de ontwerpen acht weken. De vorm en materialen konden vrij worden gekozen, met als enige voorwaarde dat de Amsterdamse School als uitgangspunt diende. Daaruit is een grote verscheidenheid aan verschillende ontwerpen voortgekomen, die belooft de breedte van de Amsterdamse School-stijl te benadrukken. 

Bijzondere bijzettafels

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Creatief Vakman aan het Hout- en Meubileringscollege krijgen een bijzondere kans: van 17 november 2022 tot en met 23 februari 2023 zijn door hen ontworpen én gemaakte meubels in Amsterdamse School-stijl te bewonderen in het postkantoor van Museum Het Schip. De tentoonstelling is onderdeel van een langetermijnsamenwerking tussen het HMC en het museum en is vanaf donderdag 17 november als onderdeel van de vaste rondleiding te zien in het postkantoor van Museum Het Schip.

Sjieke schoenen en heerlijke hoeden

Vanaf dinsdag 31 januari 2023 is het tweede deel van de samenwerking te zien: studenten van de opleiding Creatief Vakman - Leer en Textiel presenteren hun werk in het postkantoor van Het Schip. Een bonte verzameling hoeden, tassen en schoenen wordt tentoongesteld in onder meer de kozijnen van de iconische ramen. Vanaf woensdag 1 februari zijn de kunstwerken te zien tijdens de vaste rondleiding.