Regenboogbuurt Almere Soldalan Royalan 02

Symposium | KLEUR - DRAGER VAN BOUWVORMEN

--- binnenkort ---

Keim Nederland en stichting KleurenVisie organiseren samen met Museum Het Schip een symposium over kleurgebruik in de huidige architectuur en de stedenbouw.

Honderd jaar geleden deed de architect Bruno Taut een oproep om meer kleur te gebruiken. Zijn oproep werd door meer dan 50 Duitse architecten ondertekend en heeft internationaal veel aandacht gehad, ook in Nederland. De architectuur van de Amsterdamse School was ook zeer kleurrijk. 

Het kleurgebruik van Taut inspireerde in Almere tot de bouw van een kleurrijke wijk: de Regenboogbuurt. Maar was dit een incident? Kleur is na volume, maat en materiaal bij uitstek drager van bouwvormen om de herkenbaarheid in, nieuwe, woonwijken te vergroten. Het lijkt alsof Nederlandse stedenbouwers tegenwoordig kleur als waardevol bouwelement vergeten. Internationaal zijn er echter moderne aansprekende bouwprojecten waarbij veel kleur is gebruikt.

Regenboogbuurt Almere   Regenboogbuurt Almere Hennahof 4 Custom     Regenboogbuurt Almere Soldalan Royalan   PREVIEW Regenboogbuurt Almere Soldalan Royalan 06 Custom   PREVIEW Regenboogbuurt Almere Oranjegeelstraat 3 Custom

 Foto's: website www.keim.com/nl

 


Programma (wordt nog aangepast)

Op het symposium zal discussie gevoerd worden over de toepassing van kleur in de huidige architectuur en stedenbouw. Bij restauraties van gebouwen maar ook bij nieuwbouw. Wordt het geen tijd om de oproep van Bruno Taut na honderd jaar te herhalen?

15.00 uur Ontvangst

15.30 -15.35 Voorzitter KleurenVisie Pi de Bruijn, Opening 

15.35 -16.15 Architect Winfried Brenne, Kleurgebruik Bruno Taut, restauratie van diens werelderfgoedwijken in Berlijn en Reform in Maagdenburg.

16.15- 16-35 Beeldend kunstenaar Floor van Dusseldorp, Kleurenschema’s in de Regenboogbuurt in Almere

16.35 -16.55 Directeur Keim Nederland Kees Mylanus, Projecten wereldwijd waarbij kleuren in de architectuur zijn toegepast; van Eindhoven tot Albanië en Brazilië.

16.55 – 17.00 Architecten aan het woord over toepassing van meer kleur in architectuur en stedenbouw, filmfragmenten

17.00 uur  Borrel, netwerken en kennisdelen

 

Plaats: Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45

Toegang gratis; gesponsord door Keim Nederland 

Aanmelding verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Logo Keim             logo museum hetschip           Kleurenvisie logo