Raw Aron Schuster Synagoge

Rondleiding | Obrecht Sjoel

De Obrechtsjoel (ook wel de Raw Aron Schuster Synagoge genoemd) is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd. Deze markante synagoge uit 1928 is een toonbeeld van de Joodse emancipatie in het Amsterdam van het Interbellum en de kroon op het werk van Joods architect Harry Elte.

Voor dit gebouw gebruikte hij een mengvorm van Amsterdamse School, het rationalisme van Berlage en het Internationaal Expressionisme van Frank Lloyd Wright. Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over de Joodse geschiedenis van Amsterdam, de architectuur van de jaren ’20, het werk van Harry Elte en leert u deze synagoge in al haar pracht van binnen en van buiten kennen.

De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Onze gidsen nemen u mee langs de expressionistische gevels, de grote sjoelruimte met haar prachtige aankleding en natuurlijk het monumentale glas in lood van de firma Bogtman. Na afloop krijgt u een kopje koffie of thee en is er de mogelijkheid om na te praten.

De RAS synagoge heet u welkom en maakt het mogelijk deze parel te bezoeken. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen zijn in handen van Museum Het Schip. Uit respect voor de gemeenschap wordt u gevraagd om bij binnenkomst een keppeltje te dragen. Deze worden verzorgd door de synagoge.

Let op: Vanwege de strenge beveiliging rond de synagoge bent u verplicht u te legitimeren bij binnenkomst. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Adres:
Heinzestraat 3I
1071 SK Amsterdam 

 

 Ace Photo Studio Synagogue Photos Amsterdam Oud Zuid 12 5 250x375  Ace Photo Studio Synagogue Photos Amsterdam Oud Zuid 17 4 250x375

Groepsarrangement of privéreservering?

Deze activiteit is ook apart te boeken. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 020-68 68 595.