Raw Aron Schuster Synagoge

Wandeling | Plan Zuid met bezoek aan de Raw Aron Schuster Synagoge

Startlocatie: Vóór Café Wildschut, Roelof Hartplein 1-3

In deze rondleiding nodigt de Raw Aron Schuster Synagoge ons uit om ook van binnen een kijkje in dit kleurrijke gebouw te nemen. Dan kunnen de prachtige glas-in-loodramen van de firma Bogtman goed bewonderd worden en zien we vele Amsterdamse School-details, zoals de keramische fontein, de metalen klok en de Arke in zijn parabolische nis. Hier wordt ons ook een kop koffie of thee aangeboden.

De rondleiding start op het Roelof Hartplein, de poort van Plan Zuid. De tocht gaat langs de woningen van architect Staal, via de synagoge, naar het Muzenplein. Uiteindelijk eindigt de rondleiding bij Museum De Dageraad.

In de rondleiding is extra aandacht voor het Joods cultureel erfgoed in Plan Zuid. Een buurt waar voor de oorlog veel joden woonden, van wie velen uit Duitsland waren gevlucht. 

Let op: vanwege de aangescherpte corona maatregelen van 14 oktober kunnen wij het programma helaas niet in oorspronkelijke vorm aanbieden. Tot het moment dat we weer mogen rondleiden wordt de rondleiding vervangen door een lezing in de synagoge, waar we de 1,5 meter afstand kunnen garanderen. Deelnemers worden  hierover nader geïnformeerd.

 Ace Photo Studio Synagogue Photos Amsterdam Oud Zuid 12 5 250x375  Ace Photo Studio Synagogue Photos Amsterdam Oud Zuid 17 4 250x375

 

De kosten voor deze rondwandeling zijn € 29,75 (inclusief koffie of thee in de RAS-synagoge). 

De rondleiding duurt 2,5 uur.

Start: 12.00 uur (verzamelen voor Café Wildschut op het Roelof Hartplein)

Vanwege veiligheidsreden moet u rekening houden met enige organisatorische verplichtingen. Zo moet iedereen zich bij het bezoek aan de synagoge kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (geldig rijbewijs, geldig paspoort of een geldige identiteitskaart)

Geen tickets beschikbaar op dit moment? Neem contact met ons op!

Organisatie: Museum Het Schip i.s.m. de Raw Aron Schuster Synagoge en Architectureplus van Berend van der Lans.

 

ras
Architecture plus