Raw Aron Schuster Synagoge

Wandeling | Plan Zuid en de Raw Aron Schuster Synagoge

Startlocatie: RAS synagoge

Tijdens deze wandeling ontdekt u zowel het Joods cultureel erfgoed in Amsterdam Zuid, als de geschiedenis van de Amsterdamse School.

In Amsterdam Zuid woonden al ruim voor de Tweede Wereldoorlog veel joden, van wie velen uit Duitsland waren gevlucht. Toen architect H.P. Berlage begin vorige eeuw een plan maakte voor stadsuitbreiding in Zuid trok dit nog meer nieuwe bewoners aan.

Al snel ontstond de vraag naar een nieuwe synagoge. Deze werd ontworpen door Harry Elte, een leerling van Berlage die zich niet alleen liet inspireren door zijn leermeester, maar ook door de vele Amsterdamse School architecten die Plan Zuid invulden. Het resultaat is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis.

Tijdens deze wandeling nodigt de Raw Aron Schuster Synagoge ons uit om een kijkje in dit kleurrijke gebouw te nemen. Bewonder de prachtige glas-in-loodramen van de firma Bogtman en de vele Amsterdamse School-details, zoals de keramische fontein, de metalen klok en de Arke in zijn parabolische nis.

 Ace Photo Studio Synagogue Photos Amsterdam Oud Zuid 12 5 250x375  Ace Photo Studio Synagogue Photos Amsterdam Oud Zuid 17 4 250x375

 

De kosten voor deze lezing zijn € 29,75 (inclusief koffie of thee in de RAS-synagoge). Duur: 2 uur

Om veiligheidsreden moet u rekening houden met enige organisatorische verplichtingen. Zo moet iedereen zich bij het bezoek aan de synagoge kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (geldig rijbewijs, geldig paspoort of een geldige identiteitskaart). 

Geen tickets beschikbaar op dit moment? Neem contact met ons op!

Organisatie: Museum Het Schip i.s.m. de Raw Aron Schuster Synagoge en Architectureplus van Berend van der Lans.

 

ras
Architecture plus