November - Iconic Houses maand

Wegens de aangescherpte coronamaatregelen van 3 november 2020 is besloten dit initiatief te verplaatsen naar april 2021. Reeds gekochte passe-partouts blijven uiteraard geldig.

Ontdek de moderne wooniconen van Nederland! Op vijf zondagen in november wordt in Nederland voor het eerst de Iconic Houses maand gehouden. Tien moderne museumwoningen en particuliere droomhuizen, aangesloten bij het internationale Iconic Houses netwerk, staan dan in de schijnwerpers. 

In heel Nederland zijn vaak verrassende staaltjes van vernieuwende woonhuisarchitectuur te vinden. Van sociale volkshuisvesting aan het begin van de 20ste eeuw tot conceptuele villa’s aan het begin van de 21ste eeuw. Maak een reis door de tijd en ontdek de hoogtepunten van onze internationaal vermaarde architectuurstromingen van De Stijl en het Modernisme tot en met het Structuralisme en Postmodernisme. Sommige particuliere woningen die zelden openbaar toegankelijk zijn, zoals De Diagoonwoning in Delft en het Van Schijndelhuis in Utrecht, openen nu voor de Iconic Houses Maand ook hun deuren. De verhalen achter het ontwerp van deze huizen vertellen veel over hoe er in verschillende decennia gedacht werd over bijvoorbeeld sociale verhoudingen, samenwonen of hygiëne; allemaal idealen, tot uitdrukking gebracht in steen. De Iconic Houses Maand is een unieke gelegenheid om eindelijk eens al deze bijzondere huizen te ervaren. Het is nu mogelijk om tien van deze iconische huizen met een verhaal in een maand te ontdekken. Alle deelnemende huizen geven 50 procent korting aan Iconic Houses passe-partouthouders, op de entree of een aanvullende activiteit. De passe-partouts kosten 12,50 euro en zijn, onder voorbehoud van de huidige en komende coronamaatregelen, vanaf eind oktober via de website van Iconic Houses te bestellen. 

Bij Museum Het Schip en Museum de Dageraad krijgen Iconic Houses passe-partout houders 50% korting op de volgende themawandelingen:

Het Schip:

Wandeling Michel de Klerk
Wandeling Schatten van de Volkshuisvesting

De Dageraad:

Rondje Dageraad

Gebruik bij het boeken van uw ticket de kortingscode ICONIC HOUSES PASSE-PARTOUT. 

Welke huizen doen er nog meer mee? Bekijk ze op de site van Iconic Houses