Meivakantie bij Museum Het Schip: van alles te doen voor jong en oud

Banner meivakantie museum het schip voorjaar gids rondleiding

De meivakantie staat voor de deur! Van 29 april tot en met 7 mei 2023 kun je in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip weer terecht voor activiteiten voor jong en oud. Geniet van een Amsterdamse School-wandeling in de zon, leer meer over de Spaarndammerbuurt in oorlogstijd of steek je handen uit de mouwen tijdens een leuke workshop. Zien we je snel?


Workshops, wandelingen en meer

Er een dagje op uit in Amsterdam met je kind, je buurvrouw of je vrienden? Bij Amsterdamse School Museum Het Schip vind je tal van activiteiten, zowel in het museum als in de buitenruimte. Maak je bijvoorbeeld de schone kunsten van het linosnijden eigen, leer meer over het iconische Plan Zuid van Berlage of sluit je aan bij een winterse wandeling. Er is altijd iets te doen!

Uitgelichte activiteiten

 Lezing en vrijheidsmaaltijd Spaarndammerbuurt tussen oorlog en vrede

Vrijheidsmaaltijd met lezing: De Spaarndammerbuurt tussen oorlog en vrede

De Spaarndammerbuurt in Amsterdam heeft een bijzondere geschiedenis. In deze lezing neemt stadsgeograaf én buurtbewonerTon Heijdra je mee naar de plekken in de wijk die in de oorlog geschiedenis hebben geschreven.

 

 Workshop linosnijden volwassenen

 Workshops voor jong en oud

Dompel je onder in de wereld van Amsterdamse School-kunstenaars en leer druktechnieken, ga aan de slag met Indonesische ambachten als batik en wajang of metsel erop los.

 

 De curator vertelt: Indonesië en de Amsterdamse School

Rondleiding Obrecht Sjoel

Tijdens de rondleiding in de Obrecht Sjoel komt u meer te weten over de Joodse geschiedenis van Amsterdam, de architectuur van de jaren ’20, het werk van Harry Elte en leert u deze synagoge in al haar pracht van binnen en van buiten kennen.

 

 Webinar Indonesië Amsterdamse School Batik

 Webinar | Indonesia and the Amsterdam School #4: the influence of batik

In this free webinar series, Museum het Schip cooperates with Heritage hands-on, Pusat Dokumentasi Arsitektur and Yayasan Museum Arsitektur Indonesia to explore relationships between the Amsterdam School and Indonesia by inviting heritage experts, historians, architects, curators and artists.

 


 

Tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School

 Banner Indonesie en de Amsterdamse School

In de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School toont Amsterdamse School Museum Het Schip hoe kunstenaars, vormgevers en architecten van de Amsterdamse School door de koloniale band met Indonesië zijn gevormd. Hoe verwerkten zij Indonesische vormen, ideeën en technieken in hun werk? Welk aandeel hadden Indonesiërs daar zelf in? En hoe keken én kijken zij naar deze invloeden?

  


 Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 newsletter icon    

Wil je meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes, acties en activiteiten in je mailbox.