Museum Het Schip, Dierentegeltjes, ©Léontine van Geffen-Lamers

Rondleiding Meer Museum

Startlocatie: Het Schip

Altijd al eens een kijkje achter de schermen van Museum Het Schip willen nemen? Loop mee met de rondleiding Meer Museum!

Veel van wat er in een museum gebeurt en hoe, blijft verborgen voor bezoekers. In de rondleiding Meer Museum nemen de medewerkers van Het Schip u mee in het reilen en zeilen van de organisatie, en krijgt u een kijkje in het depot en het kenniscentrum in oprichting. De rondleiding start in het auditorium, waar meer verteld wordt over de bijzondere organisatievorm van Museum Het Schip. Wat is de bedrijfscultuur in het museum en hoe grijpt die terug op de ideologische geschiedenis van de Amsterdamse School?

Na de introductie bezoekt u het depot, waar medewerkers vertellen over de wijze waarop de collectie aangeleverd, geregistreerd, opgeborgen en teruggevonden kan worden. Tenslotte loopt u mee naar het nieuwe kenniscentrum in oprichting. Wat gebeurt daar eigenlijk? En welke kennis wordt daar ontsloten? Sluit aan en ontdek de wondere wereld achter het museum!

U kunt met uw ticket voorafgaand of aansluitend hieraan Museum Het Schip bezoeken, waar u ook kunt deelnemen aan de dagelijkse reguliere rondleiding "Rondje Schip".

 

 • Datum
  Tickets
  Beschikbaarheid
 • zondag 24 november 2019 15:00
  Nog 23 tickets beschikbaar
 • zondag 29 december 2019 15:00
  Nog 24 tickets beschikbaar