Het Schip, portiek Hembrugstraat, ©Leontine Geffen-Lamers

Langs de Amsterdamse School door de ogen van Gaudí

Startlocatie: Het Schip

De bustocht gaat met een deskundige gids door Plan West en Plan Zuid langs de pareltjes van Amsterdam. De gids zal specifiek ingaan op de overeenkomsten en verschillen met Barcelona en het werk van Gaudi.

Tijdens de tocht wordt u langs de veelheid van verschijningsvormen van de Amsterdamse School in Amsterdam geleid. Wie waren de architecten, beeldhouwers en sierkunstenaars? En onder welke bijzondere omstandigheden hebben zij de stad zo'n karakteristiek uiterlijk kunnen geven? En waar zien we dit soort ideeen ook in Barcelona terug? Naast Gaudi was daar ook een hele beweging kunstenaars en architecten die daar de Modernisten worden genoemd (een term die in het Nederlands naar een andere bouwstijl verwijst).

De bus vertrekt om 13.15 uur bij Het Schip. De tocht gaat via Plan West naar Plan Zuid langs vele hoogtepunten van de Amsterdamse School onder leiding van een deskundige gids. Van 14.15 -15.00 uur maakt u een wandeling langs het Dageraadcomplex. Een kopje koffie/thee in het Bezoekerscentrum zit in uw kaartje. De bustocht eindigt om 15.45 uur bij Museum Het Schip dat tot 17.00 geopend is. U heeft dan ruim de tijd om daar van de Amsterdamse School- tentoonstelling en de expositie over Gaudi te genieten.

Bestel uw tickets in het ticketframe hieronder. In stap 1 van het bestelproces kiest u het aantal en het soort tickets, in stap 2 kunt u een datum kiezen. Alle zwart gedrukte data zijn nog beschikbaar. Rond uw bestelling af door uw gegevens in te voeren.

Deze bustocht is tevens te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-68 68 595