Museum Het Schip, kerstversiering

Kerstival: Workshop kerstversiering maken

Startlocatie: Het Schip

In de meest gezellige dagen van het jaar kunnen jouw zelfgemaakte versieringen natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar laten we ons inspireren door de prachige architectuur van Het Schip. We kijken naar de vormen en maken kerstversiering waar deze vormen in terugkomen.

In Moskou staat ook een heel bijzonder gebouw dat in dezelfde periode met veel idealisme en gevoel voor nieuwe vormen is gebouwd. Architect Melnikov bouwde dit in 1928. Dit huis is nu een Museumhuis geworden en ook daar gaat men met het publiek kerstboomversieringen maken geïnspireerd op het gebouw. Hopelijk bouwen we zo met steeds meer museumhuizen over de hele wereld een mooie kersttraditie.

Op de foto's zie je de buren van het Melnikov-huis die vorig jaar de kerstboom versierden. Dit jaar komt er een workshop om zelf versiering te maken in de stijl van hun beroemde architect Melnikov. Bij Museum Het Schip komen workshops om kerstversiering te maken in de Amsterdamse School-stijl.


SantaMelnikov

groepMelnikov
 
 
 

Data en tickets Museum Het Schip

Volwassenen

 • Datum
  Tickets
  Beschikbaarheid
 • donderdag 19 december 2019 14:00
  Nog 15 tickets beschikbaar

Kinderen (voor alle leeftijden)

 • Datum
  Tickets
  Beschikbaarheid
 • dinsdag 24 december 2019 14:00
  Nog 15 tickets beschikbaar

 

 

 

Boekenverkoop bij het Melnikovhuis

MH 480x640
MH 640x480

 

 

 Melnikov House

Melnikov House 
Konstantin Melnikov heeft dit huis tussen 1927 en 1929 als een "experimenteel cilindervormig huis" gebouwd - gebaseerd op bakstein bouw. Via Iconic Houses is er een hechte band en ruimte voor samenwerking.