Herfstvakantie in Museum Het Schip: ontdek de leukste activiteiten

Banner herfstvakantie museum het schip oktober gids rondleiding

De herfstvakantie staat voor de deur! Van 15 tot en met 23 oktober kun je daarom in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. Steek de handen uit de mouwen tijdens een van de ambachtelijke Amsterdamse School-workshops of ontdek Amsterdamse School-parels in de buurt tijdens een van de excursies in de buitenlucht. Kom je ook?


Workshops, wandelingen en meer

Er een dagje op uit in Amsterdam met je kind, je buurvrouw of je vrienden? Bij Amsterdamse School Museum Het Schip vind je tal van activiteiten, zowel in het museum als in de buitenruimte. Maak je bijvoorbeeld de schone kunsten van het linosnijden eigen, leer meer over het iconische Plan Zuid van Berlage of sluit je aan bij een herfstige wandeling. Er is altijd iets te doen!

Uitgelichte activiteiten

 Lezing van krot naar kasteel volkshuisvesting

 Lezing | Van krot naar kasteel: volkshuisvesting in Amsterdam

Eind negentiende eeuw was de huidige Amsterdamse Jordaan een heuse krottenwijk. In deze lezing nemen we je mee door de geschiedenis van Amsterdam en de opkomst van de woningbouwverenigingen.

 

 Workshop boekbinden

 Wandeling | Architecten van Zuid

Maak kennis met de verschillende Amsterdamse School-architecten van Plan Zuid. Tijdens deze uitgebreide themawandeling vertelt een van onze gidsen u alles over dit schitterende stadsdeel.

 

 Lezing van krot naar kasteel volkshuisvesting

 Talloze workshops voor jong en oud

Zoek je een leuk partijtje voor je kind of steek je gewoon graag zelf je handen in de klei? Alle workshops van Museum Het Schip zijn op aanvraag te boeken!

 

 

Nog maar even te zien: tentoonstelling Fré Cohen

 newsletter icon    

De tentoonstelling Fré Cohen: vorm en idealen van de Amsterdamse School is nog tot 30 oktober te zien. Fré Cohen was een succesvolle en beeldbepalende vrouw in de mannenwereld van het grafisch ontwerp. Zij is van groot belang geweest voor de Amsterdamse School. In haar werk worden zowel de vormtaal als de idealen van de Amsterdamse School duidelijk verwoord. Breng tijdens de herfstvakantie een bezoek aan Museum Het Schip en maak kennis met haar werk! Entreetickets kunnen zowel online als aan de balie worden gekocht.

  

 Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 newsletter icon    

Wil je meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes, acties en activiteiten in je mailbox.

  

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.