Herfstvakantie in Museum Het Schip: ontdek de leukste activiteiten

Banner herfstvakantie museum het schip oktober gids rondleiding

De herfstvakantie staat voor de deur! Van 15 tot en met 23 oktober kun je daarom in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. Steek de handen uit de mouwen tijdens een van de ambachtelijke Amsterdamse School-workshops of ontdek Amsterdamse School-parels in de buurt tijdens een van de excursies in de buitenlucht. Kom je ook?


Workshops, wandelingen en meer

Er een dagje op uit in Amsterdam met je kind, je buurvrouw of je vrienden? Bij Amsterdamse School Museum Het Schip vind je tal van activiteiten, zowel in het museum als in de buitenruimte. Maak je bijvoorbeeld de schone kunsten van het linosnijden eigen, leer meer over het iconische Plan Zuid van Berlage of sluit je aan bij een herfstige wandeling. Er is altijd iets te doen!

Uitgelichte activiteiten

 Workshop wayangpop maken

 Workshop | Wayangpop maken (kinderen)

Wayang (marionet in het Indonesisch) is een poppenspel uit Indonesië met een lange traditie. In deze workshop leer je hoe je je eigen wayang pop maakt.

 

 Lino snijden stadspas klein

 Workshop | Druktechnieken (Kinderen)

In deze workshop kijken we naar verschillende manieren om afbeeldingen af te drukken en maken we zelf een linosnede.

 

 Workshop boekbinden

 Wandeling | Architecten van Zuid

Maak kennis met de verschillende Amsterdamse School-architecten van Plan Zuid. Tijdens deze uitgebreide themawandeling vertelt een van onze gidsen u alles over dit schitterende stadsdeel.

 

 

Nog maar even te zien: tentoonstelling Fré Cohen

 newsletter icon    

De tentoonstelling Fré Cohen: vorm en idealen van de Amsterdamse School is nog tot 30 oktober te zien. Fré Cohen was een succesvolle en beeldbepalende vrouw in de mannenwereld van het grafisch ontwerp. Zij is van groot belang geweest voor de Amsterdamse School. In haar werk worden zowel de vormtaal als de idealen van de Amsterdamse School duidelijk verwoord. Breng tijdens de herfstvakantie een bezoek aan Museum Het Schip en maak kennis met haar werk!

  

 Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 newsletter icon    

Wil je meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes, acties en activiteiten in je mailbox.