Jeruzalemkerk, interieur, foto: Wendingen

Glas in lood

Startlocatie: Café Zurich, Mercatorplein 2b

Amsterdam heeft een rijke geschiedenis war betreft het ambacht glas in lood. Door de hele stad zijn verborgen schatten te vinden waar we ongemerkt aan voorbij lopen. Deze willen we voor u zichtbaar maken. Deze excursie is inclusief een uitgebreid bezoek aan de Jerusalem kerk waarbij uitleg wordt gegeven over de prachtige symbolische Amsterdamse School ramen.

U zult echter meer hoogtepunten van glas in lood zien. De glas-in-loodraampjes van Wijdeveld aan de Hoofdweg, de winkelruiten aan de Witte de Withstraat van architect Kruijswijk, het woonhuis van architect Pierre Cuypers, de loge van de Vrijmetselarij, de synagoge van Harry Elte en het Ceintuurtheater. 
Onderweg komen we langs vele prachtige gebouwen met glas in lood en hoort u verhalen over de bewoners, architecten en kunstenaar uit die tijd.

De excursie in Bezoekerscentrum De Dageraad, Burgemeester Tellegenstraat, alwaar een expositie is te zien over Plan Zuid. De tocht duurt ca 2,5 uur.

Er staat momenteel geen fietstocht gepland. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data.
Deze fietstocht is tevens te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-68 68 595

Eigen fiets meenemen of eventueel huren:
Eddy’s Bikeshop
Mercatorplein 1
020- 6160090 (reserveren noodzakelijk)

Elke deelnemer doet op eigen risico mee.