Extra Filmvertoning Museum Het Schip X Iconic Houses: Pioneers of the Dutch Modern House

Hoe heeft de avant-garde architectuur zich de afgelopen honderd jaar in Nederland ontwikkeld en wat hebben de bewoners van 'gewone huizen' gehad aan de -soms wilde- experimenten van de architecten? De film Pioneers of the Dutch Modern House bestaat uit vijf thema’s waarin twintig iconische huizen, verspreid door heel Nederland, aan bod komen: van de Amsterdamse School tot het postmodernisme, van Gerrit Rietveld tot Mart van Schijndel en vele anderen. 
Het Schip is één van die iconische gebouwen en vertoont daarom op 26 januari voor de tweede keer de film.


Maaltijd, rondleiding en gesprek

Voorafgaand aan de film kan in de lunchroom van het museum vanaf 18.00 uur een maaltijd worden gegeten (optioneel). Om 18:45 uur volgt een rondleiding naar de museumwoning. De filmvertoning (Engels ondertiteld) start om 19:30 uur en duurt tot circa 20:30 uur. Na afloop van de film is er een gesprek tussen architectuurhistoricus Natascha Drabbe, directeur en oprichter van het Iconic Houses Netwerk en producent van de film, en Alice Roegholt, oprichter en directeur van Museum Het Schip.

Trailer

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 newsletter icon    

Wil je meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes, acties en activiteiten in je mailbox.