Film | Wijkverbetering in de Spaarndammerbuurt

Op zondag 1 november organiseert Museum Het Schip een middag rondom de film 'Wijkverbetering in de Spaarndammerbuurt'.

De stadsvernieuwing in de Spaarndammerbuurt heeft in de jaren zeventig en tachtig veel los gemaakt. De gemeente wilde de buurt slopen om plaats te maken voor ruime woonblokken met verschillende parkeergarages. De bewoners van de Spaarndammerbuurt hebben zich tegen deze plannen verzet. Ze hebben ervoor gezorgd dat de buurt zodanig opgeknapt werd dat zij er konden blijven wonen en de huren betaalbaar bleven.

In deze film uit 1975 wordt het verhaal van de beginjaren van de stadsvernieuwing in de Spaarndammerbuurt verteld. De film gaat over het Wijkcentrum en het Comité Wijkverbetering. Met mooie beelden: van de buurt maar ook van vergaderingen, demonstraties en buurtbewoners. Voor oudbewoners een herinnering, voor nieuwe bewoners kennis over een strijdbare en solidaire buurt.

Na afloop van de film wordt even nagepraat. Aanleiding voor het vertonen van de film zijn de plannen voor het maken van een nieuwe film over de Spaarndammerbuurt, waarin de gehele geschiedenis van de buurt en verhalen van de bewoners aan bod komen.

Uiteraard nemen wij tijdens deze middag de coronamaatregelen in acht. De film zal daarom drie maal vertoond worden, met steeds plaats voor 6 bezoekers. Toegang is gratis, wel vragen we u om u van tevoren aan te melden voor het tijdstip van uw keuze. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op nummer 020-6868595.

Vertoning 1
11.30 uur
Vertoning 2
13.30 uur
Vertoning 3
15.30 uur