Dageraad lezing: Ambachtelijke bedrijven in De Pijp

Startlocatie: De Dageraad

De Pijp in Amsterdam is een wijk met een rijke geschiedenis. In deze lezing neemt sociaal geograaf Ton Heijdra u mee in de ontwikkeling van De Pijp door de tijd heen: van polderlandschap, via volksbuurt naar hippe stadswijk.

In de negentiende eeuw kampte Amsterdam met een groot woningentekort. In een poging dit op te lossen werden zeer goedkope woningen gebouwd in de braakliggende polder die De Pijp toen was. De wijk trok een grote diversiteit aan bewoners aan, wat leidde tot de opkomst van allerlei kleine en grote ondernemingen, nijverheid, kunstopleidingen en ateliers. Ook gedurende de grondige stadsvernieuwing die de afgelopen decennia in De Pijp heeft plaatsgevonden, zijn deze ambachtelijke bedrijven in stand gebleven, of hebben moderne ambachtslieden de werkplaatsen en nijverheidsbedrijven nieuw leven in geblazen

  • Datum
    Tickets
    Beschikbaarheid
  • donderdag 14 november 2019 16:30
    Nog 36 tickets beschikbaar
 

Ambachtenroute De Pijp maakt onderdeel uit van het najaarsprogramma 'De Pijp, bakermat van ambachtelijk design', een samenwerking tussen SALON/CRAFT, Ambachten MADE IN THE PIJP en Museum Het Schip.

SalonCraftLogo1
made in the pijp