Dag van de Architectuur

Museum Het Schip, ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam en Van Eesteren Museum werken samen aan een boeiend en coronabestendig programma voor de Dag van de Architectuur Amsterdam op 20 en 21 juni 2020. In dit weekend staan de openbare ruimte en het ornament centraal.

Het thema van dit jaar is 'Architectuur, een publieke zaak'. Als de afgelopen maanden iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel hoe belangrijk de openbare ruimte is geworden. Er vindt een herwaardering plaats voor de publieke ruimte en we beschouwen de stad en haar architectuur tijdens onze dagelijkse ommetjes met nieuwe ogen. De Dag van de Architectuur is bij uitstek het moment om meer te leren over de gebouwde omgeving en het gesprek aan te gaan met de vormgevers van de stad.

Van fietstochten tot lezingen, en van rondleidingen tot live podcasts. Ontdek het programma per museum:


Museum Het Schip

Zaterdag 20 juni, 13.00 uur

Lezing De Curator vertelt: de kleurrijke wereld van Bruno Taut
Aansluitend op de tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij neemt curator Nadia Abdelkaui u mee naar het Berlijn van het begin van de twintigste eeuw. U leert hoe Bruno Taut zijn utopische, socialistische idealen voedde en hoe hij als kunstenaar een ideale wereld trachtte vorm te geven.

Koop tickets

Zondag 21 juni, 13.00 uur

Lezing Hildo Krop, stadsbeeldhouwer van Amsterdam, door Ton Heijdra
Overal in stad zien we beelden van Hildo Krop. Ton Heijdra gaat in zijn lezing in op de veelzijdigheid van Hildo Krop en zijn relatie met de Amsterdamse School.

Koop tickets

 

ARCAM

Zaterdag 20 juni:

Tijdens de Dag van de Architectuur openen we de tijdlijn Amsterdam 2000-2030. Diverse sprekers beschouwen dit fascinerende tijdperk aan de hand van verschillende gebouwen en thema's. 

Zondag 21 juni:

Op de zondag van de Dag van de Architectuur vertellen architecten uit de tentoonstelling over hun opvattingen over het ornament in hun werk. Daarnaast kan je ook een bezoek reserveren aan de tentoonstelling Am I an Ornament?

Bezoek voor het uitgebreide programma en ticketinformatie de website van ARCAM. 


Van Eesteren Museum

Regulier programma:

12.00 -17.00 uur: Bezoek aan het Van Eesteren paviljoen
Vaste tentoonstelling over het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelisvan Eesteren, het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP), de opzet van Nieuw-West en de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam.

13.00 uur: Wandeling door het Van Eesteren Buitenmuseum in Slotermeer
Wandeling met een gids door Tuinstad Slotermeer, het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum. Een levend openluchtmuseum waar goed te zien is hoe de idealen van licht, luchten ruimte vorm hebben gekregen.

Extra programma:

Fiets- en wandelroute van het Van Eesteren Museum naar Museum Het Schip
Een fiets- en wandelroute in het teken van de publieke zaak: hij begint aan de Noordzijde van de Sloterplas in Nieuw-West en eindigt in de Oostzaanstraat in Westerpark. Met veel aandacht voor de publieke ruimte, groenvoorzieningen, stedenbouw, architectuur enornamenten in gevels, bruggen en andere bouwwerken.

Meer informatie en tickets volgen op de website van Van Eesteren Museum

 

 logo museum hetschip
          
           Van Eesteren     
 
 Logo ARCAM