Bustocht | Inspiratie Bruno Taut in Almere

Startlocatie: Kiss & Ride plek achter Station Almere Centrum

In het kader van de grote expositie 'De Fantasie Voorbij´ over Bruno Taut organiseert Museum Het Schip bustochten in Almere.

De stad Almere is in Nederland vernieuwend op het gebied van architectuur en stedenbouw. Hier is ook een wijk, de Regenboogbuurt, die voor een groot deel geïnspireerd is op de door de architect Bruno Taut gebouwde wijken in Berlijn en Maagdenburg. De Regenboogbuurt wordt ook wel de kleurrijkste wijk van Nederland genoemd. Beroemde architecten hebben in de Regenboogbuurt gebouwd waaronder Liesbeth van der Pol, Sjoerd Soeters, Aldo van Eyck en Jeroen Geurst. Tijdens deze bustocht bezoekt u de Regenboogbuurt en krijgt u inzicht in de achterliggende visie van deze wijk

U hoort tijdens de bustocht ook het verhaal over de ontwikkeling van Almere. De stad is met haar groene stadswijken gebouwd op basis van de tuinstadgedachte, een stedenbouwkundige en maatschappelijke filosofie waarvan ook Bruno Taut een groot aanhanger was.

Het utopisch denken van Taut ziet men tijdens de bustocht weer terug in de wijk Oosterwold, waar uitgestapt wordt en verteld zal worden hoe bewoners hun fantasie konden realiseren door zonder bureaucratische regels hun eigen huis en wijk vorm te geven.

 Oosterwold 2         Oosterwold 1

 foto's: gebied Oosterwold

De bustocht staat onder leiding van een deskundige gids van de Almeerse Stichting Polderblik. Zowel in de Regenboogbuurt als in Oosterwold wordt er uitgestapt en rondgelopen. Bij Oosterwold wordt u met koffie en appeltaart ontvangen in het Theehuis (inbegrepen in de ticketprijs).

Vertrek: 13.00 uur 
start vanaf Kiss & Ride plek (Google Maps) aan de achterkant van Station Almere Centrum. Graag op 12.45 uur aanwezig. 
Aankomst: 16.00 uur                                                      

 
Plan mijn reis op 9292ov.nl

Parkeren in Almere Centrum voor bezoekers

 

  • Datum
    Tickets
    Beschikbaarheid
  • zondag 04 oktober 2020 13:00
    Nog 2 tickets beschikbaar

 

Tussen 6 maart t/m 18 oktober 2020 ontvangt u op vertoon van uw ticket een korting van 15% op de reguliere entreeprijs van Museum Het Schip. Tickets verkrijgbaar aan de balie van Museum Het Schip.

Bezoekt u eerst de tentoonstlling Bruno Taut: De fantasie voorbij? Haal bij de balie de speciale voucher met 15% korting op deze busreis. In dit geval betaalt u € 38,75 i.p.v. € 45.

Deze bustocht is ook te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-68 68 595.

 

 

PB logo blauw