Gaudi, Hek La Pedrera, © Museum Het Schip

Amsterdam door de ogen van Gaudí

Startlocatie: Het Schip

Op 31 maart eindigt de tentoonstelling 'Gaudí en de Amsterdamse School' bij Museum Het Schip. Maar niet getreurd, in april blijven we nog eventjes in Spaanse sferen.
Fiets met een gids langs hoogtepunten van de Amsterdamse School en ontdek wat Gaudí gemeen had met de architecten van de Amsterdamse School!

Vanaf Museum Het Schip fietst u onder leiding van een gids via de Staatsliedenbuurt naar de Baarsjes, een wijk waar de gemeentelijke dienst Publieke Werken  veel in de Amsterdamse School-stijl heeft gebouwd. Met de fiets komt u door de onbekendere straten van verassende woonbuurten waar vele details te zien zijn zoals bijzondere lantaarns en hijsbalken, merkwaardige baksteenverbanden, huisnummers en wonderlijk smeedwerk van de bruggen. Al deze fantasie en schoonheid worden bekeken en vanuit de verwantschap en verschillen met Gaudi 's denkwereld en bouwkunst.

Neem uw eigen fiets mee!

Deze fietstocht is tevens te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-68 68 595