Ambachtenroute De Pijp

Op zaterdag 19 oktober en zaterdag 16 november 2019 organiseert Vereniging Ambachtelijke Bedrijven De Pijp een nieuwe editie van de Ambachtenroute De Pijp.

Dacht u dat oude ambachten als restaurator, stoffeerder, boekbinder of glas-in-loodzetter niet meer bestonden? In Amsterdamse De Pijp zijn deze beroepen nog springlevend. De moderne ambachtslieden nemen u mee langs een aantal van hun werkplaatsen en ateliers en tijdens deze Ambachtenroute De Pijp.

De routes starten met een korte historische inleiding. Daarna bezoekt u een aantal ambachtelijke bedrijven in de buurt waar leden van de vereniging hun vak demonstreren en er meer over vertellen.

De deelnemende bedrijven en locaties zijn per datum verschillend, maar steeds wordt een goed beeld gegeven van de verscheidenheid en kunde van de ambachtslieden.

Startlocaties
Zaterdag 19 oktober: Bloemenatelier KlapKlaproos, Eerste Jan Steenstraat 133-huis
Zaterdag 16 november: Jan Steen Houtwerk, Eerste Jan Steenstraat 83-sous

Kosten
€ 20,00 per persoon, inclusief lezing en ontvangst met thee en koffie en afsluitende borrel met hapjes. PIN AANWEZIG

Tijd:
13.00-16.00 uur

Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  BEPERKTE CAPACITEIT (ca 20 personen per datum)

De Vereniging Ambachtelijke Bedrijven De Pijp
Ruim dertig ambachtelijke bedrijven in de Amsterdamse Pijp hebben zich in 2006 verenigd in De Vereniging Ambachtelijke Bedrijven De Pijp oftewel MADE IN DE PIJP.
Deze unieke ondernemingen staan garant voor exclusieve op maat gemaakte producten en handwerk. Het vakmanschap van de leden is zeer divers. De Pijp is van oudsher een wijk waar veel vaklieden en speciaalzaken gevestigd zijn. In de vele zijstraten in de steeds drukker bezochte en economische ontwikkelde Pijp bevinden zich nog tal van werkplaatsen, ateliers en winkeltjes waar bijzondere producten vervaardigd of diensten geleverd worden. Sommige bedrijven hebben al een lange geschiedenis in de wijk, maar ook steeds meer jonge ondernemers en kunstenaars vinden hun eigen weg naar het ambacht.
De ambachtslieden in De Pijp hebben zich enerzijds verenigd om expertise en netwerk te delen. Maar ook om samen op te trekken op het gebied van collectieve promotie en bestaansrecht, juist nu het winkelaanbod verandert en De Pijp onderdeel wordt van de Rode Loper. Samen willen ze waarborgen dat deze - vaak eenmans - zaken hun authentieke plek en functie in de buurt (en stad) behouden en niet ondersneeuwen of verdwijnen binnen de grootstedelijke ontwikkeling die De Pijp momenteel doormaakt.

www.madeindepijp.nl  

Ambachtenroute De Pijp maakt onderdeel uit van het najaarsprogramma 'De Pijp, bakermat van ambachtelijk design', een samenwerking tussen SALON/CRAFT, Ambachten MADE IN DE PIJP en Museum Het Schip.

SalonCraftLogo1
made in the pijp