Help Museum Het Schip!

De afgelopen tijd zijn wij overladen met hartverwarmende aandacht, steun en initiatieven om ons mooie museum te redden. We zijn iedereen die hier op welke manier dan ook aan heeft bijgedragen enorm dankbaar.  

Lees steunbetuigingen

In het bijzonder bedanken we de initiatiefnemers van de petitie ‘Red Museum Het Schip’, en iedereen die deze petitie ondertekend heeft. 

Al deze acties hebben er mede toe geleid dat door de meerderheid in de gemeenteraad van Amsterdam een motie is aangenomen om het ontbrekende subsidiebedrag van Museum Het Schip voor de komende vier jaar aan te vullen. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws! 

Maar we zijn er nog niet. Hoewel de basis nu is gedekt, blijft het een uitdaging om het museum in tijden van corona draaiende te houden. We kunnen uw steun dus nog steeds goed gebruiken.

Online aanbod

U steunt ons door u in te schrijven op één van onze lezingen: De 'Tuinstadgedachte in Kemerovo' door directeur Alice Roegholt, of 'De curator vertelt' waarin de utopist Bruno Taut wordt belicht. 

U kunt uw kennis van de Amsterdamse School testen door u in te schrijven voor de online pubquiz. Of boek een online workshop Houtskool tekenen, gegeven door onze educator Joao Vitalis. Een pakketje met materiaal krijgt u van tevoren toegezonden. 

Webshop

Natuurlijk steunt u ons ook door een mooi boek of een souvenir of steunpakket te bestellen via de webshop die 24/7 geopend is. Liever iets doen? Bestel dan het thuisworkshop pakket Batikken.

Donatie

U kunt ons ook helpen met een donatie. Dit kan via onderstaande button; u wordt dan doorgeleid naar een betaalmodule. U kunt ook een bedrag naar keuze overmaken naar rekeningnummer NL17 INGB 0005 0833 87 ten name van Museum Het Schip, onder vermelding van ‘donatie’.