Gaudí, tegels Casa Vicens 1883-85 Collectie Casa Vicens

Kerstival Gaudí

Van 7 december tot en met 16 januari staat Museum het Schip in het teken van het Kerstival Gaudí!
Rondom de tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School programmeren we in de kerstvakantie lezingen, workshops en andere activiteiten die passen bij de koude wintermaanden. Kom eens langs bij één van de activiteiten en verdiep je in de cultuur van Spanje en Nederland aan het begin van de twintigste eeuw.

Bekijk hier onder het programma:

Gerelateerde activiteiten:

 • Schatten van de volkshuisvesting

  Themarondleiding: 'Schatten van de Volkshuisting' bestaat uit een rondleiding langs de verschillende locaties van Museum Het Schip en een wandeling door de buurt.

 • Michel de Klerk

  Deze wandeling leidt u langs de verschillende locaties van het museum, met aansluitend een themagedeelte over de vormentaal van Michel de Klerk.

 • Ode aan de lino

  Van 8 november 2018 t/m 13 januari 2019 zal als onderdeel van de reguliere rondleiding een expositie van linoleumafdrukken te zien zijn in het postkantoor van Museum het Schip. 

 • Kerstival Film: De getekende Hahn

  Deze documentaire is een fascinerend kunstenaarsportret van Albert Hahn. Op scherpe wijze becommentarieerde hij in het begin van de twintigste eeuw het nieuws en illustreert thema’s als stakingsrecht, kiesrecht, oorlog en vrede.