Foto Marcel WesthoffVan Scheepvaarthuis tot vijfsterren deluxe hotel: Amrâth!

Kom naar het schitterende Scheepvaarthuis en aanschouw de Amsterdamse School in al haar glorie, in het huidige Amrâth hotel. Museum Het Schip biedt exclusieve rondleidingen, voor individuele belangstellenden als voor groepen. Elke zondag is er een instaprondleiding.

Op de plek waar in 1916 het publiek voor het eerst kennis maakte met het nieuwe hoofdkantoor van de N.V. "Het Scheepvaarthuis" en een reis over zee boekte, heeft anno 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam haar deuren geopend voor gasten die tijdelijk zullen verblijven in "Het Scheepvaarthuis".Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische "Amsterdamse School" bouwstijl. Tot in het kleinste detail, in de duurste materialen wordt door bekende architecten, beeldhouwers en glas in lood kunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek.Het Scheepvaarthuis is daarmee een "Gesamtkunstwerk", waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant.Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens rondleidingen krijgen ook kunst- en cultuurgeïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen is in handen van Museum Het Schip.

Zondagarrangement voor individuele bezoekers

Iedere zondag is er plaats voor maximaal 20 personen. Belangstellenden dienen vooraf te reserveren (uiterlijk op de maandag ervoor).
Voor groepsarrangementen (ook op andere dagen mogelijk) kunt u per email contact opnemen. Zie ook de rubriek groepsrondleidingen.Iedere week wordt een speciaal zondagprogramma georganiseerd, dat begint om 11.00 uur met een ontvangst met koffie of thee en aansluitend om 11.30 uur de rondleiding onder leiding van een deskundige gids. De rondleiding duurt tot 13.00 uur, waarna u plaats neemt voor een heerlijke high tea, warme lunch of kleine lunch. 

Arrangement met High Tea: €55,00

Arrangement met kleine lunch (Amrâth Special) : € 37,50

Arrangement met warme lunch: €55,00

Exclusief drankjes

Aanmelden?

Tickets: tickets

Heeft u of één van uw gasten een dieetwens? Laat het ons weten, zodat we er rekening mee kunnen houden.
Meer informatie: telefoon: 020 - 68 68 595 / 06 484 26 751 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Groepsarrangementen

Voor groepen kunnen wij rondleidingen met diverse arrangementen op maat organiseren.