Stadsdeel de Baarsjes staat vol met prachtige architectuur van de Amsterdamse School. Wandel met een gids door dit mooie gedeelte van plan West!

Deze wandeling laat een stadsdeel zien dat uitblinkt in zijn architectuur. Veel architecten van de Amsterdamse School hebben hun stempel gedrukt op de architectuur van deze indrukwekkende stadswijk. Centraal ligt het Mercatorplein dat door architect Berlage is ontworpen, en met zijn twee markante torens een centrale schakel halverwege de Hoofdweg vormt. In de buurt staat ook de Jeruzalemkerk van architect Ferdinand Bernardus Jantzen (1895-1987) met zijn rode bakstenen en het vijfhoekige gebouw, Het Sieraad, met kunstwerken van stadsbeeldhouwer Hildo Krop.

De bebouwing in Plan West is zeer afwisselend door de fraai vorm gegeven gevelwanden van beroemde architecten, zoals J.M. van der Mey, J.F Staal, C. Kruijswijk, J. Roodenburgh, J. Zietsma en H.Th Wijdeveld, om maar enkele van de vele architecten te noemen.

Tijdens deze wandeling krijgt u veel informatie over de geschiedenis van de bouw. U ziet de sporen van de voormalige gemeente Sloten en de bijdragen van projectontwikkelaars zoals Heere van der Schaar. De wandeling geeft een verrassende kijk op dit bijzondere stadsdeel.

 


Kosten: € 22.50 
Startpunt: café Zurich op het Mercatorplein, Amsterdam
Eindpunt: Gebouw Het Sieraad, Postjesweg 1, Amsterdam

 

Reserveren noodzakelijk. U kunt online boeken via ons reserveringsysteem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen per e-mail of bellen met 020 6868 595
Voor meer activiteiten, zie onze agenda.