Tijdens de tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School geven de curatoren van de tentoonstelling elke woensdag een lezing in het auditorium. Er is dan vooral ruimte om in te gaan op de vergelijking tussen Gaudí en de architecten van de Amsterdamse School.

De expositie Gaudí en de Amsterdamse School legt voor het eerst een link tussen Gaudí met zijn Catalaans Modernisme en de Amsterdamse School. In de tentoonstelling is veel ruimte voor de fantastievolle denkwereld van Gaudí, en in de vaste expositie "Verbeelde Idealen" is de verwantschap met de Amsterdamse School zichtbaar. Maar hoe zit het nu precies met de samenhang tussen Gaudí en de Amsterdamse School? In deze lezing gaat de curator dieper in op de overeenkomsten en verschillen.

De curatoren van deze tentoonstelling nemen u mee in de vergelijking van denkwerelden van architecten die elkaar niet kenden en toch op een zo vergelijkbare en vernieuwende wijze met de bouw- en sierkunst bezig waren. Belicht worden onderwerpen zoals de totaalkunst en de wijze waarmee de natuur zich in het werk vertaalde. Ook is er aandacht voor het ambacht dat bij beide architecten een belangrijke plek innam.

Lezing Gaudí en de Amsterdamse School: de curator vertelt!

Woensdagen van 14:15 tot 15:00

Tickets