Je hoeft je deze vakantie niet te vervelen, want bij Museum het Schip kun je elke week terecht voor een leuke creatieve workshop! Hou je van tekenen, kleien of toch liever met beeldhouwen in speksteen, alle ambachten komen aan bod. Elke dinsdag en donderdagmiddag kun je de handen uit de mouwen steken en lekker aan de slag in het ambachtenlokaal.

Bij Museum Het Schip kun je samen met je familie een echte Amsterdamse school muurtegel maken. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun familie!

Teken de architectuur van de Amsterdamse School

Een van de beste manieren om naar kunst te kijken is door het na te tekenen. De kinderen bekijken de architectuur en vormgeving van de Amsterdamse Schoolstijl en maken hun eigen kunstwerk.


Architectenworkshop volkshuisvesting

Woningen moeten in Nederland voldoen aan bepaalde eisen. Dat is niet altijd zo geweest: lange tijd hebben mensen met weinig geld moeten leven in krotwoningen. Na de woningwet van 1901 gingen architecten aan de slag volgens de nieuwe regels. Ook in de toekomst blijft het nodig woningen te bouwen die voldoen aan steeds modernere eisen. Hoe pak je dat aan als architect?


Word een baksteenarchitect

De gebouwen van de Amsterdamse School werden gebouwd met de mooiste vormen en patronen van baksteen. Je gaat  aan de slag met kleine bakstenen van natte klei en kunt zo de mooiste bouwwerken maken.

Maak een Amsterdamse Schoolboek

De kunstenaars van de Amsterdamse School maakten niet alleen gebouwen ze ontwierpen ook de mooiste boekomslagen. Ga aan de slag met echt boekbindersgaren, ganzenveren, inkt, verf en kwasten en maak zelf je eigen Amsterdamse Schoolboek.