Foto Marcel Westhoff

Wij bezoeken ditmaal De Amsterdamse Coöperatieve Woningvereniging “Samenwerking”. Dit is een woningcorporatie, uniek in Amsterdam, met een geheel eigen karakter en prachtig woningbezit in Oud-Zuid. Het bezit is in de stijl van de Amsterdamse School, maar veel strakker dan Spaarndammerplantsoen of Dageraad. Andere tijden, andere doelgroepen.


Bij Grand Café Wildschut verzamelen we (voor tijdstip zie mail), Roelof Hartplein 1. Dit is bereikbaar met tram 3, 5, 12, 24. Daar is alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten, onder het genot van koffie of desgewenst een lunch (op eigen gelegenheid).

Daarna steken wij de straat over naar het kantoor van Samenwerking, Roelof Hartstraat 42. In het vergaderzaaltje daar zal de directeur, Evert Bartlema, een inleiding verzorgen over “Samenwerking”. Een actieve bewoner, de heer P. Rowold, zal ons vervolgens rondleiden door het woningbezit van Samenwerking. Na afloop kunnen we bij Wildschut nog napraten en ervaringen uitwisselen. Het belooft een interessante middag te worden.

Reserveren kan niet meer want we zijn volgeboekt. Aangezien er veel belanstellint is organiseren we dit evenement later nog een keer. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Bent u nog geen lid, meld u dan nu aan! Lees meer over de Vrienden van Museum Het Schip


Namens de Stuurgroep van de Vereniging Vrienden van Museum Het Schip,

Klaas Kars

Alice Roegholt

Directeur en oprichter Museum Het Schip