Amsterdamse School Museum Het Schip

Museum Het Schip breidt uit!
Feestelijke heropening: voor de zomer
'Het Schip' ontworpen door Michel De Klerk (1914 - 1921)
‘Het Schip’ ontworpen door Michel De Klerk (1914 – 1921)

Museum Het Schip in het stedelijk blok van Michel de Klerk aan de Oostzaanstraat wordt uitgebreid. Met 1200m2 van de vroegere basisschool erbij breiden wij uit tot het Amsterdamse School Museum Het Schip. Voor het eerst wordt nu een vaste collectie getoond over de expressionistische architectuur, de kunst en de volkshuisvesting.

De eerste tijdelijke expositie besteedt aandacht aan de huidige ambachtelijke restauratie van het gehele blok door woningcorporatie Eigen Haard. Daarnaast bieden wij een uitgebreide randprogrammering met rondleidingen, excursies, bus-, boot- en fietstochten en de rondleidingen met high tea in het Scheepvaarthuis. Ook ons Bezoekerscentrum De Dageraad heeft een vol programma!

Klik hier voor de website.

* Voor een overzicht van onze activiteiten klik hier! 

WENDINGEN – Digitaal Platform voor de Amsterdamse School.

Hoewel de Amsterdamse School haar naam ontleent aan de hoofdstad, zijn er in alle provincies (en zelfs in het buitenland) voorbeelden van de Amsterdamse School terug te vinden. Via het platform Wendingen vragen wij kenners en liefhebbers om mee te helpen aan een inventarisatie van de Amsterdamse School in de volle breedte  — van woonblok tot sieraad en van bruggenbouw tot glaskunst. Het platform maakt het gemakkelijk voor liefhebbers om in contact te komen met gelijkgestemden en professionals uit het heel Nederland.

Klik hier voor de website. 

facebooktwitterlinkedinfacebooktwitterlinkedin